Examenkandidaten gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Scholieren vooral moeite met eerste teksten van examen Duits

Scholieren vooral moeite met eerste teksten van examen Duits

Na jaren naamvallen oefenen, woordjes stampen en teksten lezen, mochten bijna achttienduizend havisten vandaag eindelijk het eindexamen Duits afleggen. Vooral de eerste teksten kwamen zij maar moeilijk doorheen.

Dit vonden scholieren, docenten en het LAKS van het havo-examen Duits.

Scholieren

"Hij ging echt heel slecht, haha. Ik liep al vast bij tekst 1, maar ik ben dan ook heel slecht in Duits. Ik vond denk ik vooral de vraagstelling heel lastig. Het duurde heel lang tot ik de vraag en eventueel de meerkeuzeopties begreep en soms kwam ik er zelfs niet uit. Wij kregen een woordenboek van school, maar voor mijn gevoel misten er veel bladzijdes. Ik weet het niet zeker hoor, maar voor mijn gevoel wel, want het woordenboek gaat op alfabet en die ging bijvoorbeeld opeens van Sa- naar Sp-. Wel viel hij qua lengte mee, vond ik."

- Yuna (16)

"Ik vond 'm beter te doen dan oude oefentoetsen. Alleen de eerste paar teksten waren wel heel vaag en moeilijk. Er stonden veel woorden die moeilijk te begrijpen waren, waardoor hele zinnen onduidelijk werden. Hierin stonden ook samengestelde woorden die je moeilijk in je woordenboek kan opzoeken."

- Gabriël (17)

"Het was overall wel te doen, alleen twee tekstjes over de rat en het strand waren een beetje moeilijk. Ik snapte de vragen wel, maar vond het moeilijk om het antwoord in de tekst te vinden. De teksten waren niet te lang, dus daar ben ik blij mee."

- Tamar (17)

"Ik weet niet zo goed hoe het ging, ik was wel echt heel snel klaar, met anderhalf uur al. Er zaten een stuk of twee teksten tussen die ik best wel lastig vond. Tekst 1 ging nog wel, maar 2 en 3 waren echt moeilijk. Normaal gesproken ben ik best goed in Duits, dus ik reken wel op een voldoende."

- Daniëlle

"Ik vond het een moeilijk examen, ik liep al vast bij de eerste teksten. Vooral de tekst over ratten vond ik best vaag en ik kwam ook mega in tijdsnood, na een uur was ik pas bij tekst 4 van de 12. Ik weet niet zo goed wat voor cijfer ik kan verwachten."

- Roos (18)

"Duits was eigenlijk best te doen. Beetje aan de pittige kant, maar wel leuke teksten. Er werden wel veel moeilijke woorden gebruikt."

- Tessa (17)

Docent

"Ik vond het examen op zich niet erg, de tekst over ratten vond ik best leuk. Of nou ja, leuk, de onderwerpen pasten wederom niet echt bij de belevingswereld van havisten. Het eerste gedeelte vond ik niet moeilijk, de ellende begon pas bij tekst 3, de parasoltekst. Daarbij waren de antwoorden op de vragen erg lang.

Er waren ook weer veel teksten, wel twaalf. Dat vind ik te veel. De vragen waren prima, maar de antwoordmogelijkheden waren wel moeilijk geformuleerd."

- Tiffany Roggenthien, docent Duits
@mevrouwduits Misleidend, lang en saai, as usual 😴 #havo #duits #examen #eindexamen #nterm #voorjou #mevrouwduits ♬ origineel geluid - Mevrouw Duits

LAKS

"Tot nu toe (om 13.00 uur, red.) zijn er 1.500 klachten binnengekomen over Duits. Het examen zou te moeilijk en te lang zijn. Er komen voornamelijk veel klachten binnen over vraag 42."

- Rafke Hagenaars, eindexamenklachtenlijncoördinator LAKS
Gepubliceerd op 17 mei 2023
ADVERTENTIE
Dit zijn de 5 irritantste type leraren

Die ene docent die altijd met een koffieadem over je heen hangt tijdens de uitleg van een lastige wiskundeformule of de veel te jolige gymnast: sommige leraren lijken meer op karakters uit een sitcom dan op echte docenten. En de irritantste? Dat zijn deze 5 types 👇

Bekijk ze hier

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.