Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Yes-invasie in Utrecht

Hoe ver gaan vrouwen voor shopgeld? Afgelopen zaterdag vond ik het antwoord: ver.

Tijdschrift Yes organiseerde een wedstrijd in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht, waarbij veertig meiden in tweetallen de strijd met elkaar aangingen om een bedrag van tweeduizend euro shopgeld.

Opdracht: een uur lang in een etalage van een kledingwinkel staan.

plaatje:2Voor iedere tien seconden dat er een nieuwsgierige voorbijganger voor de etalage bleef staan, kreeg het tweetal punten. Netjes toestemming vragen aan de winkeliers of de meiden in de etalages mochten staan, zat er niet in. Het winkelcentrum werd volledig overgenomen door de yeslezeressen en het was een keiharde strijd.

Pruiken van paspoppen werden opgezet, de raarste danspasjes werden uit de kast gehaald en de meiden plakten zichzelf vol met yesstickers om zoveel mogelijk aandacht te trekken. En dat is gelukt volgens Laila (23) en Désiré (20): ‘Het was echt superleuk, en heel veel mensen keken naar ons! En de winkelier was erg enthousiast, we mochten zelfs een hesje aan uit de winkel,’ vertelt Laila. Het begrip ‘voor lul staan', bestond niet tijdens de wedstrijd. De meest vreemde capriolen werden er uitgehaald en er werd heel veel gelachen. ‘Het was echt heel erg leuk om te doen, ik doe het zo weer,’ aldus Désiré.

plaatje:3 Wie de gelukkige eigenaressen zijn geworden van de tweeduizend euro waarvannaar hartelust geshopt kan worden, lezen we in Yes. De wedstrijd is in ieder geval geslaagd, want aandacht kregen de meiden zeker.

Gepubliceerd op 2 maart 2008
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!