Yes-invasie in Utrecht

Yes-invasie in Utrecht

Door

Hoe ver gaan vrouwen voor shopgeld? Afgelopen zaterdag vond ik het antwoord: ver.

Tijdschrift Yes organiseerde een wedstrijd in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht, waarbij veertig meiden in tweetallen de strijd met elkaar aangingen om een bedrag van tweeduizend euro shopgeld.

Opdracht: een uur lang in een etalage van een kledingwinkel staan.

plaatje:2Voor iedere tien seconden dat er een nieuwsgierige voorbijganger voor de etalage bleef staan, kreeg het tweetal punten. Netjes toestemming vragen aan de winkeliers of de meiden in de etalages mochten staan, zat er niet in. Het winkelcentrum werd volledig overgenomen door de yeslezeressen en het was een keiharde strijd.

Pruiken van paspoppen werden opgezet, de raarste danspasjes werden uit de kast gehaald en de meiden plakten zichzelf vol met yesstickers om zoveel mogelijk aandacht te trekken. En dat is gelukt volgens Laila (23) en Désiré (20): ‘Het was echt superleuk, en heel veel mensen keken naar ons! En de winkelier was erg enthousiast, we mochten zelfs een hesje aan uit de winkel,’ vertelt Laila. Het begrip ‘voor lul staan', bestond niet tijdens de wedstrijd. De meest vreemde capriolen werden er uitgehaald en er werd heel veel gelachen. ‘Het was echt heel erg leuk om te doen, ik doe het zo weer,’ aldus Désiré.

plaatje:3 Wie de gelukkige eigenaressen zijn geworden van de tweeduizend euro waarvannaar hartelust geshopt kan worden, lezen we in Yes. De wedstrijd is in ieder geval geslaagd, want aandacht kregen de meiden zeker.

Gepubliceerd op 2 maart 2008
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie