Wij willen meer lessen!

Ongelofelijk maar waar, scholieren en studenten willen meer lesuren. Diverse studentenorganisaties hebben de handen ineengeslagen om voor ons scholieren meer lesuren te regelen. Ik denk dat dit een goed idee is, omdat het competentiegerichte onderwijs lang niet iedereen aanspreekt.

Teveel vrijheid

Je krijgt veel vrijheid bij het invullen van je keuzeuren, dit vergt veel zelfstandigheid. Met alle respect voor ons scholieren, maar de meesten van ons willen niet zo zelfstandig zijn. In de keuzeuren dat we zouden moeten werken, doen we liever wat anders, omdat we niet zo op de vingers gekeken worden als in gewone lessen.

Alles voor je diploma

Ik vind het daarom belangrijk dat er meer gewone lessen komen, zodat de docent ons werk beter kan controleren. Dit klinkt natuurlijk afschuwelijk, zo'n docent die ons steeds bespiedt vanachter zijn bureau, maar laten we wel wezen, het is uiteindelijk beter voor ons als we van een docent horen krijgen waar we aan moeten werken om het jaar te halen.
Dat is namelijk waar we het allemaal voor doen. We zitten niet op school om zoveel mogelijk leraren overspannen het lokaal uit te jagen -al is dat soms erg leuk!- maar uiteindelijk willen we toch allemaal ons diploma? Ik vind onderwijs zelf belangrijk en heb al in de leerlingenraad besproken of wij er als school wat aan kunnen doen. Maar omdat dit een landelijk probleem is, vereist dit ook landelijke oplossingen.

Conclusie

Dus de enige conclusie die we hieruit kunnen trekken, is dat de overheid eens haar best moet doen, om de leskwaliteit te verbeteren. En als ze toch bezig zijn met het invoeren van meer lessen, laat die cola-automaten dan ook maar eens gratis worden!

Gepubliceerd op 30 maart 2007