Verder leren dan je neus lang is

Door Bjorn

Ik ben echt zo’n geweldige fan van Raymann… nee, serieus, die gozer is zo grappig! Zoals nu ook weer in die reclames van de overheid, over Verder leren dan je neus lang is. Komt hij daar als één of andere pimp een lokaal binnengelopen. Alleen ik snapte nou niet goed wat ze bedoelen met die hele campagne, dus heb ik het even opgezocht.

Eigenlijk is het vet simpel: Als je nog geen VMBO, HAVO, of VWO diploma hebt na je 16e, mag je nog niet van school. Ze willen er dus gewoon voor zorgen dat wij niet van school gaan zonder diploma. Op zich best chill toch? Zo willen ze er in Den Haag voor zorgen dat de 56.000 leerlingen die jaarlijks voortijdig stoppen met hun opleiding, in 2012 gedaald zal zijn met 35.000
Ik wist wel dat het een goede campagne was van Raymann. Die man is behalve grappig namelijk ook bloedserieus over bepaalde zaken.

Gepubliceerd op 30 augustus 2007
ADVERTENTIE
Moet jij woordjes leren voor een toets? Hoe zorg je er dan voor dat je de woordjes zo snel mogelijk in je hoofd krijgt? Thom en Jara zoeken het uit in deze Schoolhacks-video. Ze geven een aantal tips en ontdekken WRTS, een gratis woordjesleerprogramma waarmee je makkelijk en snel woordjes en begrippen kan leren.

Aan de slag met WRTS