The Script: meer dan één muziekstijl

Misschien heb je hun single We Cry al op TMF gezien: de Ierse leden van de pop/rockband The Script beginnen na de rest van Europa nu langzaam aan hun doorbraak in Nederland. Vorige week waren de heren al voor een bliksembezoek in Amsterdam om de pers kennis te laten maken met hun verschillende nummers, die niet binnen één muziekcategorie onder te brengen zijn. Lees en luister!

The Script?
De band bestaat uit de drie mannen Danny O'Donoghue (25), Mark Sheehan (27) en Glen Power (28). Vooral zanger Danny lijkt in eerste instantie zowel qua uiterlijk als qua stem een standaard popzanger te zijn. Gelukkig zorgt het drietal er wel voor dat het geheel niet al te ‘poppy’ klinkt: Danny combineert zang met keyboard en gooit regelmatig stukjes R&B, soul of een zinnetje rap in zijn show.

Daarnaast hebben zijn bandleden het volumeknopje van de versterkers duidelijk zo ver mogelijk naar rechts gedraaid. Vooral de bas klonk deze avond behoorlijk als rock: veel luider dan wat hoorbaar is op hun studio-opnamen. Toch speelt The Script niet alleen maar muziek waar je trommelvliezen van gaan shaken, hun liedje The Man Who Can’t Be Moved klinkt een stuk rustiger en is juist meer een, relaxnummer.  

Al deze variaties zorgen ervoor dat deze jonge Ieren liedjes produceren die je niet elke dag tegenkomt en ook het nummer Breakeven is absoluut de moeite waard om even te beluisteren. Jammer dat hun debuutalbum pas in september in de Nederlandse muziekwinkels ligt,  maar gelukkig biedt de de MySpace van de band voorlopig uitkomst…

Gepubliceerd op 24 juni 2008