Talk like a pirate, arrh!

Vorige week was het internationale Talk Like A Pirate Day. Wat?! Juist, mensen die massaal ooglapjes en doodskoppen uit de kast trekken om zich voor te doen als een ware piraat. En, nog belangrijker; om als een echte Jack Sparrow te praten!

Hoe het begon 
 
Op een zomermiddag in juni 1995 waren 2 Amerikaanse jongens aan het tennissen. Ze bedachten dat het leuk was om zich als piraten voor te doen, en zo te praten. Ook leek het ze een goed plan om een echte piratenclub op te zetten. Leden stroomden binnen. Op een dag opperde een lid dat het misschien leuk was om een dag als piraten te praten, en kijk aan; Talk Like A Pirate Day was geboren. 
 
September, 19th 
 
Elk jaar op 19 september wanen duizenden mensen zich een dag piraat. Ze komen op kantoor aan in een streepjesbroek of met een papegaai op de schouder. Ervaren piraten beweren dan ook dat het ontspannend werkt en wordt YouTube gebombardeerd met mensen die hun piraten-skills laten zien. In Nederland dringt de vreemde traditie langzaam door, dus wie weet. Kansloos? Nou ja, je moet er maar net van houden.. 
 

Gepubliceerd op 30 september 2008