WIN EEN STUDIEBEURS T.W.V. €1.500 MET JE PWS!

Stuur voor 1 februari je profielwerkstuk in naar de Junior Fellowship wedstrijd van het Rijksmuseum. 

 


Meer info

Surf's Up: ontzettend grappige animatiedocu

Door Scholieren.com

De perfecte animatiefilm voor aankomende herfstvakantie gaat woensdag in premiere: Surf’s Up. Scholieren.com mocht alvast een kijkje nemen. We moeten meteen een misverstand uit de weg ruimen: deze film is zeker geen slap aftreksel van Happy Feet! Ja, het gaat inderdaad over pinguïns, maar daar houdt de vergelijking ook wel zo’n beetje op. Surf’s up vertelt het verhaal van Cody Maverick, een opkomend surftalent die in Sneeuwarden woont. Sinds dat hij als kleine pinguïn Big Z heeft ontmoet, (het surftalent van die tijd), droomt hij er al over om een wedstrijd te winnen. Hij krijgt een kans om mee te doen aan de Big-Z Memorial surfwedstrijd op Pin Win eiland en op de voet gevolgd door een cameraploeg, verlaat Cody zijn nogal sceptische familie en gaat hij op weg.

Documentaire
Het leuke is dat je als kijker het idee hebt dat je naar een reality-show zit te kijken (al is de film, verre van reëel). De camera 'beweegt' soms op een holletje achter Cody aan, de interviewer stelt vragen, Cody raakt soms geïrriteerd dat de tv-ploeg hem op de lip zit en af en toe hangt de microfoon in het beeld. Dit maakt Surf’s Up een geweldig grappige film.

Ook het verhaal is redelijk goed. Onderweg komt Cody Chicken-Joe tegen, de enige kip in de film. Verder is er natuurlijk ook nog de mooie Lani, die strandwacht is op het strand van de wedstrijd en de wat vreemde en luie 'Geek' die in het binnenland van Pin Win eiland leeft, en Cody weer oplapt na een mislukte surfsessie.
Met behulp van zijn vrienden komt Cody er langzaam achter dat de winnaar niet altijd degene is die als eerste eindigt, wat gelijk ook de moraal van de film is.

Kortom: weer een hele gezellige animatiefilm, die ontzettend origineel is door de manier waarop je naar de beelden kijkt: korte interviews, veel doordenkgrapjes, en ontzettend mooie golven die je nog even doen terug verlangen naar de zomer. Surf’s Up is duidelijk een film die je niet mag missen!

Doe mee aan de Surf's Up prijsvraag en win een geweldig prijzenpakket!

Gepubliceerd op 8 oktober 2007