Stoere meiden: interview met Monrose

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen op TMF: de meiden van Monrose. Voor wie de band nog niet kent: Monrose bestaat uit 3 leden, Senna, Bahar en Mandy, en won in 2006 de Duitse versie van Popstar. Nu, een jaar later, brengen de meiden voor het eerst een album uit in Nederland en staan ze klaar om ook de rest van Europa te veroveren. Met 'Hot Summer' de eerste single van hun nieuwe album 'Strictly Physical', scoorde de Duitse meidenband een bescheiden hit. Scholieren.com sprak met Senna, de oudste van de drie bandleden.

Een volwassen album
Op de vraag wat het grootste verschil is met het eerste album, antwoordt Senna beslist: "Het is een grote stap vooruit." Het eerste album was hun baby, het tweede is volwassener en zelfbewuster. Ze kwamen erachter een trouwe groep fans te hebben en wilden hun uiterste best doen om voor hun achterban een sterk nieuw album te maken. Omdat er voor ieder iets wils op moest staan, heeft de nieuwe cd een groot aantal verschillende invloeden en stijlen. "Onze stijl valt niet te omschrijven", zegt Senna: "het is gewoon Monrose."

Sexy en onafhankelijk
Wat dat 'Monrose' dan precies is, weet de zangeres moeiteloos samen te vatten. Ze praat snel, veel en neemt nauwelijks de tijd om adem te halen. Monrose is geen stijl, maar een houding die alles te maken heeft met de vrouw van wie de bandnaam is afgeleid: Marilyn Monroe. Zij was vrouwelijk, sexy, onafhankelijk en daarom, legt Senna uit, de verbeelding van de moderne vrouw. De houding van Marilyn is een voorbeeld voor die van de groep. De zangeressen profileren zich als 3 sterke en mooie meiden die weten wat ze willen.

Geen domme meisjes
De onafhankelijkheid die ze uit willen dragen spreekt zowel uit de songteksten als uit de nieuwste video, die net als het album Strictly Physical heet. In de clip staan de dames te poseren voor een fotograaf, totdat ze het zat zijn en zijn rol overnemen. Er verschijnen 3 mooie mannen in beeld die de meiden, van achter de camera, moeiteloos weten te dirigeren. Na de 'girlpower' van de Spice Girls en de 'independent women' van Destiny’s Child, komt nu ook Monrose de onafhankelijkheid van de vrouw nog maar eens onderstrepen. "Wees sexy, wees onafhankelijk, geloof in jezelf en uit je met lichaam en ziel."

Meer dan muziek alleen
Senna legt, nog altijd zonder adem te halen, uit hoe belangrijk die boodschap is. Ze omschrijft zichzelf als een hardwerkende vrouw. Ze wil succes, gezondheid, een man, kinderen en een carrière in de muziek. Daarnaast predikt ze voor vrijheid van meningsuiting, tolerantie én alle minderheden. Senna zelf is van Marokkaanse afkomst, Mandy is half Italiaans, half Duits en Bahar heeft haar wortels in Turkije. Als afspiegeling van de multiculturele samenleving weten ze dus waar ze het over hebben. Tolerantie en respect zijn belangrijk binnen de groep en dat willen ze ook uitdragen naar buiten. Ze hopen een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen en hun positieve boodschap en muziek te laten horen in heel Europa.

De toekomst
Willen de dames verder nog iets? Het antwoord is een duidelijk "ja". Ze willen veel shows, veel werk, Linda de Mol ontmoeten en vaak optreden in Nederland. Het kiezen van 1 doel, 1 (muzikale) stijl of boodschap is misschien niet Monrose’ sterkste kant, maar ze geven ons wel alles wat we willen horen.

Gepubliceerd op
ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info