Recensie: Yael Naim

Voor ik de cd 'Yael Naim & David Donatien' aanzette sloeg ik het boekje open dat in het hoesje zat. Ik had nog nooit van deze zangeres gehoord, en zette vraagtekens bij de naar rechts uitgelijnde kriebeltjes die op lyrics leken. Toen ik de cd aanzette hoorde ik een vreemde taal, maar zo mooi… Lees verder

Yael
Yael Naim is geboren in Parijs, en ze bracht een groot deel van haar jeugd door in een dorpje vlakbij Tel Aviv. Ze was daar op haar vierde gaan wonen met haar Tunesische ouders, en ze ontwikkelde daar haar interesse voor muziek In 2004 ontmoette ze David Donatien, de man die haar tot het maken van haar nieuwste album bracht. De vreemde taal die ik hoorde was Hebreeuws.

Kriebeltjes
De kriebeltjes in het tekstenboekje zijn letters van het Hebreeuwse alfabet, dat men van rechts naar links leest (of helemaal niet leest). Het geluid van deze cd is fijn en rustig. Kwetsbaar en mooi, lief en emotioneel, ook al kan ze het soms over de meest geduchte moordenaar hebben als ik denk dat ze over bloemenweiden zingt: mijn Hebreeuws is niet al te best. Het mooiste lied vind ik het Hebreeuwse ‘Paris’.


Gepubliceerd op
ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info