WIN EEN STUDIEBEURS T.W.V. €1.500 MET JE PWS!

Stuur voor 1 februari je profielwerkstuk in naar de Junior Fellowship wedstrijd van het Rijksmuseum. 

 


Meer info

Mondelingenhel

Door Margo

Als eindexamenstudent heb ik te maken met mondelingen. Engels, Nederlands en tekenen , alles komt voorbij. Een verschrikking.

Leraren die je aanstaren alsof ze ieder moment een vloedgolf aan commentaar op je af kunnen laten komen, black-outs, stotteren. Het is werkelijk waar een hel. En dan denk je dat je eindelijk klaar bent met je verhaaltje, komen ze aan met de meest moeilijke vragen over de stof die je dan weer net niet bekeken hebt. Daar gaat je hoge gemiddelde.

Als ik al met trillende handen voor de klas sta, hoe moet dat dan wel niet zijn voor mensen met faalangst? Probeer je er alles aan te doen geen black-out te krijgen maar krijg je het toch, door al je zenuwen en zie je al dagen op tegen dit moment. Thuis ging alles perfect, maar dan sta je daar voor die leraren en je klasgenoten iedereen staart je aan hopend op je verhaal. Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt en daarom wens ik alle mensen die hier moeite mee hebben veel succes (stiekem vinden we het allemaal wel eng hoor).

Gepubliceerd op 23 november 2008
ADVERTENTIE
Moet jij woordjes leren voor een toets? Hoe zorg je er dan voor dat je de woordjes zo snel mogelijk in je hoofd krijgt? Thom en Jara zoeken het uit in deze Schoolhacks-video. Ze geven een aantal tips en ontdekken WRTS, een gratis woordjesleerprogramma waarmee je makkelijk en snel woordjes en begrippen kan leren.

Aan de slag met WRTS