Man zijn is nu eenmaal ideaal

Vrouwen proberen met kleding modieuze ideaalbeelden te bereiken. Maar mannen dragen ook kleding. En ook wij proberen er zo hip, krachtig en sterk uit te zien. Dat er véél meer wordt ontworpen voor het mannelijk geslacht dan het geijkte grijskleurige wollen driedelig pak, word je snel duidelijk op de tentoonstelling De ideale man in het Gemeente Museum Den Haag.

Lees verder

De halve bovenverdieping van het museum is omgetoverd tot een men's fashion showroom. In verschillende kamers toont het museum moderne collecties, afgewisseld met soms maar liefst 300 jaar oudere inspiratiebronnen: John Galliano's naast Barok-kledingstukken. Langzamerhand word je duidelijk dat mannen, net als vrouwen, zoeken naar een ideaalbeeld wat betreft hun kleding.

Op een enkele misnummering van sommige paspoppen na is de gehele tentoonstelling perfect samengesteld. En je hoeft niet per se te weten door wíe het ontworpen is om geïnspireerd te raken voor een -niet van je vader geleende- kerstgala- en/of examenuitreikingsoutfit.

Gepubliceerd op
ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info