Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens...de coronacrisis heeft een grote impact op jongeren. Wij zijn benieuwd hoe jullie ermee omgaan en wat jullie vinden van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek!

Doe mee

Laatkomers naar Bureau Halt

Bij mijn zusje op school hebben ze een nieuwe regeling bedacht voor mensen die te laat komen:
 
Na 3 keer worden je ouders gebeld. Daar kan ik nog inkomen, je ouders zijn dan namelijk op de hoogte dat je het niet zo nauw neemt met op tijd komen.

Na 6 keer heb je verplichte corvée. Ok, dat is ook nog redelijk, dan leer je ten minste aan dat het niet zo leuk is om op het schoolplein met je handen in de prullenbak gezien te worden.

Maar dan..

Na 9 keer word je doorgestuurd naar Bureau Halt voor een taakstraf! Dát kan ik dan weer net niet bevatten. Ik begrijp het effect van straffen wel, maar een taakstraf bij Bureau Halt is toch voor vervelende jochies die in november al vuurwerk afsteken? Toch niet voor meisjes die nét iets te lang op de fiets gekletst hebben en daarom een paar minuten te laat de school binnen rennen?
 
Worden álle middelbare scholen zo streng?!

Gepubliceerd op 5 november 2008
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!