Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Idols uit de oude doos

Idols uit de oude doos

Door

Sinds Brabants trots Nikki Kerkhof met 62% de finale van Idols 4 heeft gewonnen, schreeuwt half Nederland ineens dat de grootste ster sinds Elvis Presley’s hoogtijdagen is ontdekt. Vooral jurylid Gordon is mateloos enthousiast: "Ik hoop dat familie en vrienden van Nikki beseffen dat de ´oude´ Nikki nooit meer terugkomt. Ze gaat een grote ster worden, let maar op!". Maar hoe zijn de vorige (bijna-)winnaars van talentenjachten eigenlijk opgedroogd? Getransformeerd tot mega-idool of gedegradeerd tot eendagsvlieg?

Jamai
In 2003 was hij nog de “brillen zijn hip”-trendsetter, anno 2008 is hij vooral werkzaam als vriendje van Ron ‘Tarzan’ Link. Hij heeft nog een paar succesvolle albums geproduceerd, maar sindsdien heeft hij zich verscholen in het musicalwereldje. Meneer Loman doet nu wat hij leuk vindt, maar een echt idool? Fans zijn momenteel ver te zoeken…

Jim
Zijn babyface is verdwenen, zijn pukkels zijn aan het opdrogen en zijn zangstem is nog steeds in positieve ontwikkeling: Jim is er nog, en hoe! Zijn zevenentachtigduizend Hyves-vriendjes en bijna wekelijkse optredens laten zien dat Jim nog lang niet tot B-ster is gedegradeerd. Hoewel Jim zijn heil in musicals lijkt te hebben gevonden, heeft hij in tegenstelling tot Jamai nog steeds gillende meisjes in zijn voortuin liggen. Geen winnaar dus, maar wél een idool!

Boris
Zijn single werd platina en zijn eerste album veranderde in goud, maar sindsdien hebben we weinig meer van deze Venloër gehoord. Te druk met het opvoeden van zijn kindje? Vorig jaar kreeg Boris nog een opleving door een Edison te winnen, tegenwoordig is de pagina ´tour´ op zijn website ernstig blanco. Helaas? Mwah…

Rafaella
Tijdens Idols-3 bekende ze 'voor de grap' verliefd te zijn op jurylid Henk-Jan Smits, na het winnen van de finale was ze opnieuw voorpaginanieuws vanwege haar spraakmakende zwangerschap. Nee, niet van Henk-Jan, wél funest voor haar zangcarrière. Dierenpark Emmen heeft in 2007 nog een ringstaartmaki naar haar dochter Beautifull Hope vernoemd, verder is het gedaan met Rafaella´s carrière. Eendagsvlieg? Ja dus!

Sharon
Geen Idol, wél winnaar van talentenjacht X-Factor. Na het behalen van de winst heeft ze nog een album weten te produceren, maar echt bekend is ze niet meer geworden. Haar plaat `10´ verdween na 6 weken weer net zo geruisloos als hij binnen was gekomen uit de Album Top 100. Misschien moet ze het maar op een duetje gooien met Idols4-finalist en mede-kroezebol Nathalie...

Gepubliceerd op 13 maart 2008
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie