Vmbo’ers gezocht die een mbo studie willen gaan doen. Krijg €5,- voor je mening!
Geef jouw mening over het onderwijs in het grote jaarlijkse Scholierenonderzoek van Markteffect. Krijg 5 euro na invullen van de hele vragenlijst én maak kans op o.a. JBL headphones en Bol.com bonnen. 

 

Naar de vragenlijst

Het media educatiecentrum

De regering wil ons objectiever naar het nieuws laten kijken. We moeten niet alles zomaar overnemen wat kranten schrijven. Maar nieuws is toch nieuws, of ligt dat aan mij? Hoe dan ook, de overheid wil een media-educatiecentrum om ons te leren hoe we met de krant om moeten gaan, hoe we het nieuws moeten lezen. Wat kan er moeilijk zijn aan lezen en af en toe de pagina omslaan?

Kranten zijn, naar mijn idee, vaak moeilijk te lezen. Het verslag in NRC Handelsblad is veel te droog. Als ik het lees, kom ik veel woorden tegen waar ik het bestaan niet eens van weet! Dan is de keuze voor de Telegraaf snel gemaakt, veel leuker geschreven. Kwaliteitskranten hebben vaak veel tekst, je ziet tegenwoordig dat het ook anders kan. Wat ik wil, is grotere koppen, minder lange tekst en liefst meer plaatjes. Het ziet er dan gewoon boeiender uit!

Ik ben dan ook blij met de gratis kranten, waar we er inmiddels vier van hebben in Nederland. In de trein of in de bus pak ik meestal een Spits, of een Metro. Veel handiger dan bijvoorbeeld het Algemeen Dagblad, want ik heb echt geen zin om geld te betalen voor een krant als het ook gratis kan. Nieuws is toch nieuws? Dat verandert echt niet als je een andere krant koopt.

Ik vraag me dus af, waarom wil de overheid ons 'objectiever' naar het nieuws laten kijken? Wat is er mis met onze kranten? En wat denkt de regering dat ze er aan kunnen doen? Kortom, lezen wij jongeren de krant niet goed genoeg?

Best leuk hoor, zo'n media-educatiecentrum, maar dat gaat zeker weer ontzettend veel geld kosten. Geld dat eigenlijk meteen naar de lokale discotheek moet, zodat het daar ook gezelliger wordt. Of, misschien nog wel beter, geef mij maar een hangplek buiten, daar word ik pas blij van! Kan ik daar rustig mijn krantje lezen.

Gepubliceerd op