Harry Potter 7,5...

Harry Potter 7,5...

Door

Eigenlijk ben ik net aan het afkicken van de boeken en wen ik er als enorme Potter-fan net aan dat er nog maar twee films uit komen. Nul boeken, twee films en dan is het écht over. Of toch niet, ik werd gelukkig weer blij verrast: de film voor het boek Harry Potter and the Deathly Hallows, of: Relieken van de dood) <b>zal in tweeën worden gesplitst!</b> Een extra film!

Geldklopperij of niet?

All about the money?
De grote vraag is natuurlijk waarom ze het doen: proberen ze het geweldige verhaal nog wat verder uit te melken door iedereen twee bioscoopkaartjes te laten betalen of is het echt omdat er te veel gebeurt voor één film?

Volgens WB zelf is het natuurlijk het laatste. “In tegenstelling tot de andere boeken kun je geen sub-plots weghalen. Uit de vorige films konden we de S.H.I.T van Hermelien en de stukken van Ron die Zwerkbal speelt verwijderen. Maar bij deel 7 moet gewoon alles erin.”

Daniel Radcliffe, die Harry Potter speelt vanaf het begin, is het daarmee eens. "Er waren in de andere boeken altijd sub-verhalen, die makkelijk weg te laten waren, hoewel sommige fans dit nog steeds verschrikkelijk vonden, maar het 7e boek heeft geen zij-verhalen.”

Nog even geduld
Hoewel ze dus toegeven dat je het maar als één verhaal kan zien, moeten ze het dus toch gaan verdelen in twee films. Ik ben erg benieuwd waar ze dan het eerste deel laten ophouden en het tweede deel laten beginnen…..

Gelukkig hebben de filmmakers alle tijd om dat uit te vogelen. Harry Potter and the Deathly Hallows Deel 1 zal pas in November 2010 in de bioscopen te zien zijn, terwijl deel 2 een half jaar later komt, in Mei 2011! In die tussentijd is er voor ons fans nog Harry Potter and the Half-blood Prince om naar uit te kijken aankomende herfst...

Gepubliceerd op 24 maart 2008
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie