GRM FTW

De wet van Euler, de cosinusregel en joost-mag-weten- welke andere formules stampen? Ze verwachten toch zeker niet dat jij ze ALLEMAAL uit je hoofd kunt leren? Hoe moet dat nou met die voldoende!?
Vrees niet gij die de wanhoop nabij is! Want hier is een technologisch hoogstandje dat -dankzij een maas in de wet- een redding biedt:

De Grafische Rekenmachine! Jouw manier om probleemloos en openlijk te spieken tijdens de examens.

Klotsende oksels, jakhalzen en Super GRM's
Daar zit je dan. Elk moment kan de examinator het teken geven dat het tijd is. Je kijkt nog een laatste keer om je heen. Naast, voor en achter je zie je vele gespannen gezichten en ruik je de klotsende oksels. En tussen de vele rijen tafels lopen de surveillanten; met hun argusogen zien ze elke dwalende blik en ander mogelijk spiekgedrag. Als hongerige jakhalzen paraderen ze heen en weer en gieren het van binnen uit bij het zien van de ziekelijk bleke gezichtjes. Maar wie het laatst lacht, lacht het best. Want jij hebt je Super GRM! Door zijn super mega actie powers kon jij je gehele wiskunde boek proppen in het wonder der technologie.

Van houten rondjes naar plastic knopjes
De tijd van opstaan voor de meester wanneer hij binnenkwam, het keurig met de armpjes over elkaar gaan zitten en in de hoek gaan staan als je het had gewaagd 'potverdikkeme' te zeggen, is voorbij. Zo ook de tijd van het telraam. Was iedereen vroeger nog zo ijverig bezig met de houten rondjes verschuiven, zo lui is iedereen nu. Een paar knopjes indrukken op je zakjappanner en daar is je antwoord.

Geestdodend of geestverruimend?
Sommige mensen vinden het gebruik van een zakjappannertje geestdodend, want tja, zeg nou zelf: 5 x 7 kan je natuurlijk net zo makkelijk in je GRM in toetsen. Dan komt er natuurlijk niet veel denkwerk aan te pas. Ook zien ze dit, wanneer je al je formules, regels en handige weetjes in je GRM propt, als de 'easy way out'. Maar.....
Wat velen vergeten is, dat als je al jouw stuffs in je GRM stopt, je eigenlijk bezig bent met leren! Ik -en ik spreek uit ervaring- weet dat, nadat je je gehele encyclopedie in je GRM hebt gezet, je tijdens de toets die hele GRM vaak haast niet meer nodig hebt!

Leraartje pesten
Dus wil jij jouw leraar nou echt eens lekker dwarszitten, stop dan vooral je hele lesboek in je GRM en begin dan, in het bijzijn (of, nog beter, tegen) je leraar te vertellen hoe geweldig de GRM's wel niet zijn en dat je voor de toets niets hebt hoeven leren, omdat je GRM al je denkwerk voor je doet. Want weet je? Hij kan je niks maken! Hij mag namelijk je GRM niet wissen, hoe graag hij dat ook zou willen.
Wie is er nu slim?

De officiële regels laten het een beetje in het midden. Op examenblad.nl staat het volledige reglement, inclusief bijlage over toegestane hulpmiddelen: 'Het is niet nodig dat het geheugen van een grafische rekenmachine wordt gewist voor de aanvang van een zitting van het centraal examen.' Er staat dus niet dat het mag, maar ook niet dat het verboden is.

Gepubliceerd op
ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info