Vmbo’ers gezocht die een mbo studie willen gaan doen. Krijg €5,- voor je mening!
Geef jouw mening over het onderwijs in het grote jaarlijkse Scholierenonderzoek van Markteffect. Krijg 5 euro na invullen van de hele vragenlijst én maak kans op o.a. JBL headphones en Bol.com bonnen. 

 

Naar de vragenlijst

Dromen van een dagje stewardess

“Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen: ik win nooit wat,” zegt Jennifer van den Berg (18) uit Gouda. Ze deed mee aan de Droombaanactie van CNV Jongeren en mag deze maand één dag haar droombaan uitproberen: stewardess bij KLM.

“Ik zat op school en we moesten voor een opdracht iets op internet zoeken,” vertelt Jennifer die op het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam zit, “ik kwam toevallig bij de wedstrijd uit en besloot een gokje te wagen.” Haar docent was in eerste instantie boos dat ze niet met haar schoolopdracht bezig was, maar is nu erg blij voor haar.

Sinds vorig jaar houdt CNV Jongeren de Droombaanactie, waarbij je een dag die baan kunt winnen, inclusief salaris. CNV houdt de wedstrijd om aan te tonen dat je zelf je eigen droombaan kunt bereiken. Om mee te doen moest Jennifer haar droombaan opgeven en de reden waarom dát nu juist de baan van haar dromen was. Jennifer gaf op dat ze heel erg van reizen houdt. Toch doet ze nu een opleiding tot meubelstoffeerder. “Als stewardess ben je natuurlijk wel vaak en lang van huis weg,” antwoordt ze op de vraag waarom ze dan geen stewardessenopleiding doet.

Voor Jennifer is de prijs een unieke kans om te ervaren wat nu leuker is: stewardess of meubelstoffeerster. “Ja, ik denk wel dat ik ga twijfelen na die dag,” zegt de stewardess-for-one-day. Voor iedereen die ook graag een dag zijn droombaan wil winnen: volgend jaar wordt de Droombaanactie weer gehouden!

Gepubliceerd op