Burenruzie of gezellig bbqen in The Sims 2 Appartementsleven

Is het een half jaar voor de release van The Sims 3 nog wel de moeite om je collectie van De Sims 2 te blijven aanvullen? EA denkt van wel en komt alweer met de achtste uitbreiding op dit immens populaire spel. Met Gabriella Cilmi’s ‘Sweet About Me’ op de soundtrack, lawaaierige huisgenoten en hekserij lijkt De Sims 2 Appartementsleven weer de nodige uurtjes boeiende gameplay te bieden. 

Naar de stad
De Sims hebben in deze nieuwste uitbreiding de mogelijkheid naar de grote stad te verhuizen. Daar aangekomen kunnen ze kiezen uit riante penthouses inclusief butler, maar ook voor swingende vrijgezellenetages of artistieke zolderwoningen. Verhuis je favoriete sims naar één appartement en laat nieuwe sociale relaties ontstaan. Of misschien bloeit er wel een romance op met een knappe huisgenoot! 

Weer originaliteit!
plaatje:2Naast de weinig inspirerende hobby’s uit de vorige uitbreiding ‘Free Time’ kunnen de fans hun hart weer ophalen. De Sims kunnen nu hun eerste stappen zetten op weg naar het licht of de wegen der duisternis. Al rondvliegend op hun bezem, lezend uit een spreukenboek of roerend in een ketel genieten ze weer van vreemde belevenissen.  

Niet alleen qua gameplay biedt het spel een hoop nieuwe mogelijkheden, ook een aantal nieuwe bouwopties geven het wat extra’s. Met wenteltrappen en hoge plafonds kun je de woningen weer een geheel nieuwe look geven. Daarnaast kunnen de kleinste Sims voortaan terecht in de speeltuin en hebben de fashionista’s toegang tot een inloopkast. 

Doen?
Nummer acht in de lijst der uitbreidingen scoort wat ons betreft een dikke voldoende. Maar we moeten wel zeggen dat het nieuwe er steeds sneller vanaf gaat. Ook al is het voor fans een onmisbare uitbreiding, velen van ons kijken reikhalzend uit naar de komst van The Sims 3. Nog even geduld, deze ligt 20 februari 2009 in de winkel! 

Gepubliceerd op 23 september 2008