Beoordeelmijnleraar.nl

Door Kimberley

School leuk? Veel hangt af van je leraar. Er zitten types tussen die je het liefst zou willen afschieten of waarvan je al spontaan begint te snurken als ze vragen of je de deur achter je kunt dicht doen.

Maar sommigen zijn geboren als docent. De uitleg is helder, altijd een goed humeur en een leuke sfeer in de klas. Ze zijn gewoon tof. Meer dan twintig van die leraren staan in de halve finale van de Docent van het Jaar verkiezing. Ben je te laat met het nomineren van je leraar? Geen probleem, zet hem of haar in het zonnetje op de site Beoordeelmijnleraar.nl.

Het beoordelen van diensten
“Op internet vind je heel veel vergelijkingsites over producten,” vertelt Pieter Kerckhaert, één van de makers van de site. “Maar wat nog veel belangrijker is om te vergelijken zijn diensten. Ik zag niet veel van die beoordelingen in Nederland. Eerst wilde ik een site maken over huisartsen of specialisten, maar toen zag ik www.ratemyteacher.com. Ik dacht dat het handiger was om een site over het beoordelen van leraren te beginnen: mensen hebben maar één huisarts, maar leerlingen vaak meer dan tien leraren en bovendien zijn zij goed thuis op het internet.”

Contact met leerlingen
De initiatiefnemers zijn hierna leerlingen gaan zoeken op Hyves en via vrienden die een bezoekje wilden brengen aan de site, om te kijken of alles werkte. “Vrienden van mij zijn leraar en ik heb aan ze gevraagd of ze in de klas konden vragen om even langs mijn site te gaan. Daarna heb ik een persbericht verstuurd en is het enorm opgepakt door scholieren.”

Positieve top-10
Als je op de site gaat kijken zie je gelijk al een top-10 van de beste leraren. Een top-10 slechtste leraren ontbreekt. “We wilden een positief karakter van de site. Het is natuurlijk iets dat je als cadeau aan je leraar geeft. We hadden wel een top-100 allerslechtste docenten kunnen maken, maar wat voor dienst doe je daar iemand mee? Het blijft natuurlijk maar een mening. En het is al spannend genoeg voor een leraar om te horen wat zijn leerlingen te zeggen hebben, “ aldus Pieter.

Benieuwd hoe jouw leraar ervoor staat? Ga snel kijken.

Gepubliceerd op 9 maart 2008
ADVERTENTIE

Als ik moet kiezen, dan ga ik het liefst: