Barbie's 50th birthday

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar kinderheld Barbie mocht deze week vijftig kaarsjes uitblazen. Vijftig jaar? Inderdaad, het plastic tienermeisje waar jij en ik vroeger hele fantasieverhalen mee gespeeld hebben, gaat aardig richting menopauze.
Producent Mattel liet dit jubileum niet ongemerkt voorbij gaan en organiseerde wereldwijd modeshows, tentoonstellingen en Barbie-Party’s.
Barbie zélf heeft waarschijnlijk moeten bedanken voor alle taart en champagne om ook de komende halve eeuw haar onrealistische maten van 97-45-83 te behouden.

Te dun?!
Met haar BMI van 16 bungelt ze op het randje van anorexia nervosa en heeft ze waarschijnlijk heel wat pre-pubermeiden een negatief zelfbeeld bezorgd. Net zo nep zijn haar mini-voeten: in real life zou ze meteen omvallen. Desonanks heeft Miss Mattel in de afgelopen vijftig jaar een collectie van ruim een miljard paar schoenen aangelegd - iets waar menig tienermeisje jaloers op is. Ook heeft ze als jobhopper carrière gemaakt in meer dan 108 branches en in 2004 haar vriendje Ken de laan uitgestuurd om de jonge Australische surgod Blaine te kunnen versieren. En dat op háár leeftijd...

Te oud?!
Zucht...mijn meisjesdroom van perfecte grote ‘kleine’ zus Barbie is vandaag uiteengespat. Sinds ik op mijn elfde mijn poppen naar zolder bonjourde, had ik altijd het vertrouwen in Miss Barbie Millicent Robers weten te behouden. Maar nee, uitgerekend op haar verjaardag krijg ik te horen dat ze onrealistisch dun en vooral oud is... Hmm. Was ik maar weer acht jaar oud, dan kon ik nog stiekem Barbiën zonder me druk te maken over haar botoxhoofd en collageenlippen...

Gepubliceerd op 10 maart 2009