Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Circus Zandvoort beschrijving binnenkant

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • Klas onbekend | 415 woorden
  • 9 januari 2003
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
19 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
CIRCUS ZANDVOORT
Circus Zandvoort werd in maart 1991 geopend. Sindsdien heeft het al vaak voor gespreksstof gezorgd. Het amusementsgebouw is een in het oog springend architectonisch ontwerp van de architect Sjoerd Soeters. In opdracht van Leo Heino (eigenaar van Play-In) heeft hij in het hart van Zandvoort een modern circus met een kermisachtige sfeer neergezet. De wapperende vlaggen zijn sinds maart 1991 niet meer uit het dorpsbeeld weg te denken. Zandvoort heeft er behalve een amusementscentrum ook een bijzonder gebouw bij. Circus Zandvoort valt in het dorpsbeeld vooral op door vijf reusachtige vlaggen die doen denken aan de wapperende vlaggen van een circus. De vlaggen staan respectievelijk voor de Nederlandse driekleur, de zwart-wit geblokte finishvlag, de vlag van Zandvoort, een fantasievlag en nogmaals de Nederlandse driekleur. Zoals hier goed te zien is steken alleen de vlaggen boven de bestaande bebouwing uit. Door het spiegelglas tussen de vlaggen lijken ze vrij te wapperen. Boven de deuren hangen symbolische uithangbordjes. De bordjes beelden verschillende spelletjes uit. Net als op de kermis, waar boven iedere tent een bord hangt met wat je er kan doen of zien. Het gebouw krijgt door de grote ramen en glazen deuren een heel open en uitnodigend karakter. Deze openheid was voor ons een heel essentieel aspect van het gebouw, omdat de amusementsbranche een branche is die gezien mag worden! Binnen ziet u aan de linkerkant van de hal de filmvitrines waarin wordt aangegeven welke films er op dat moment draaien en welke verwacht worden. Rechts ziet u de cadeau-en prijzenshop, hier zijn de over het algemeen wat duurdere en luxe artikelen te koop. Men kan deze artikelen kopen met geld of met de gewonnen waardepunten. Ook is een combinatie hiervan mogelijk. Verder bevindt zich in de hal de garderobe en de informatiebalie. Aan de linkerkant in de hoek naast de garderobe is de lift. Mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, kunnen hiermee gemakkelijk naar de verschillende etages gaan. Voordat we de eilanden opgaan, lopen we eerst door de 'tijgerkooi' van het circus (hier in het midden van de foto) over de Penny Lane, de ovale weg in het midden van het gebouw. De naam van dit straatje refereert aan de penny's, die u eventueel wint met de spelletjes, en is tevens de titel van de bekende Beatles-song. U kunt zowel vanaf de rechter- als de linker kant hierover heen lopen, want beide wegen komen uit op hetzelfde punt, namelijk de in/uitgang aan de andere zijde van het gebouw.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.