Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Kingdom of Heaven (2005)

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 422 woorden
  • 7 maart 2009
  • 77 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
77 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Bioscoop verslag: Kingdom of Heaven.

Verhaal in het kort:
Het verhaal speelt zich af in de twaalfde eeuw. De Franse smid Balian heeft net zijn vrouw en kind verloren. Dan komt ridder Godfrey of Ibelin vertellen dat hij Balian’s vader is. Balian gaat met hem mee op kruistocht naar Jeruzalem om te vechten in de lange bloederige oorlog tussen de moslims en christenen om het Heilige land. Tijdens een klein gevecht raakt Godfrey gewond, voordat hij sterft maakt hij van Balian een ridder. De koning van dit heilige land heeft een mysterieuze ziekte en heeft niet lang meer te leven. Zijn zus Sibylla zal de troon opvolgen met haar man Guy de Lusignan. Haar man is niet goed voor het volk en laat veel mensen sterven. Balian en Sibylla worden verliefd op elkaar. De koning wist dat de vader van Balian een moedige ridder was en vlak voordat hij sterft vraagt hij Balian om met Sibylla te trouwen en koning te worden. Balian wil dit eerst niet en vertrekt. Intussen trekken de moslims naar de stad Jeruzalem om hem te veroveren. Balian gaat toch terug naar de stad en gaat de stad helpen met de verdediging. De moslims zijn met een grotere meerderheid en er vallen veel slachtoffers. Balian gaat onderhandelen met hun leider Saladin en uiteindelijk trekken de moslims weg. Balian gaat met Sibylla naar Frankrijk omdat hij daar weer wil gaan wonen, maar realiseert zich dat het volk in Jeruzalem hem nodig heeft en dat hij in Frankrijk toch niets heeft om voor te blijven dus hij gaat terug naar Jeruzalem.

De film is een avonturenfilm. De kleding was precies de kleding die de mensen in die tijd van de geschiedenis droegen, net als de huizen. Het speelde zich af in Jeruzalem dus in het decor was het meest woestijn. Ee klein gedeelte van de film speelde zich af in Italië en in Frankrijk. De muziek in de film had geen opvallende rol, het werd alleen gebruikt als achtergrond muziek. Er werd ook niet door de acteurs gezongen.


Mening:
Ik vond de film erg leuk, hij was heel spannend. In het begin is het verhaal best moeilijk te begrijpen, dat is wel jammer, maar na een tijdje werd alles wel duidelijk. De gevechten in de film zijn heel mooi gefilmd en heel spannend. Het verhaal kende ik niet. De film zou veel over kruistochten gaan maar daar heb je niet veel over gehoord in de film dat vond ik wel raar. Ik zou de film zeker aanraden aan anderen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kingdom of Heaven (2005)"