Kunstautobiografie

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Kunstautobiografie door een scholier
  • Klas onbekend | 710 woorden
  • 16 februari 2009
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
19 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Kunstautobiografie

Mijn kunstautobiografie begint rond mijn vijfde. Toen ben ik naar Parijs geweest. Ik
weet nog goed dat ik het helemaal niet leuk vond, die lange wegen lopen, metro in metro uit. Het enige wat ik toen kon doen was zeuren, maar de gebouwen zoals de Eiffeltoren die zag je alleen op tv en nu stond je er dan ook daadwerkelijk voor. Dat was dan ook het enige wat ik interessant vond aan dat hele Parijs.

Op de basisschool heb ik vaak meegedaan aan culturele activiteiten, zoals schoolreisjes en de week afsluiting,dat was van groep 5 tot en met groep 7. Op de basisschool heb ik meegedaan aan 3 musicals. Waarin ik ook een keer moest zingen.

De 1e musical was een kerstmusical. Die musical ging over mensen die in het circus werkten die de kerst nooit met hun familie konden meemaken. Met zijn achten hadden we de hoofdrol en ik was de koorddanseres. In deze musical heb ik moeten zingen.
De 2e musical ging weer over kerst. Ik was een pantomime speelster. Ik met een ander meisje moesten onze sok ik een kerstboom hangen en voor de rest slapen. En toen we wakker werden hingen er ‘’dingen’’ in. Wij moesten uitbeelden wat er dus in onze sok zat. Dat vond ik niet leuk om te doen, geen leuke rol. Ik hou er dan veel meer van om te praten en echt te acteren dit was meer grote bewegingen maken. Een soort hints.
De 3e musical vond ik wel leuk, dat ging over een groepje kinderen en die maakten van alles mee en deden van alles. Ik was een van de kinderen en had samen met een ander de hoofdrol. Dit was leuk, want je moest gewoon jezelf zijn en een tekst opdreunen. Dit was de afscheidsmusical.

Ik vind musicals echt geweldig. Ik ben naar de musical Mamma Mia geweest, nog niet zo gek lang geleden. Dat was een cadeau voor mijn verjaardag. Ik vond het zo geweldig. Ik heb ook altijd er aangedacht om bij een musicalgroep te gaan. Maar nog nooit gedaan. Ik ben ook van plan om mee te gaan doen aan de musical van deze school.

Ik ben ook in het Paleis op de Dam geweest toen ik een dagje met mijn ouders naar Amsterdam was. Ik vond het wel mooi om te zien, maar ik kijk er veel anders tegenaan. Het is niet echt waar ik me voor kan interesseren. Maar het is wel mooi om het een keer gezien te hebben.

Toen we op vakantie waren in Italië zijn we naar Venetië geweest. Een hele mooie stad. Met heel veel water en van die speciale maskers die ze daar maken en voor mij om bekend staan. Ze maken daar ook veel zelfportretten om de 10 meter zit een nieuwe man of vrouw die jou wilt naschilderen.


Dansen hoort ook bij kunst en dat heb ik ook gedaan toen ik in groep 6 zat. Ik zat toen op Jazzballet. Met Jazzballet heb ik moeten optreden in de Kentering en de Binkhorst. Ik vond het in het begin wel leuk maar het was mij iets te klassiek. Ik dans liever op hiphop en R&B muziek zoals street dance. Ik heb het dan ook niet al te lang gedaan, want ik had snel door dat, dat rustige dansen niks voor mij was.

Op de middelbare school in de brugklas zijn we naar Xanten geweest. Dat vond ik niet interessant, omdat ik geschiedenis niet interessant vind. Ik was dus blij toen die dag was afgelopen.

Drie jaar terug ben ik weer naar Parijs geweest. Toen was het wel leuk. Je bent ouder, je ziet alles anders. Je ziet het niet meer als rond gesleurd worden door Parijs, maar als iets moois. Ik heb bijvoorbeeld de Notre Dame, Monteparnasse, de grote straat champs d'elysees, Louvre(maar niet van binnen), Arc de Triomf, La Défense, Eiffeltoren gezien en nog veel meer dingen. Ik vond het zo mooi en ben ook van plan om Parijs nog een keer op te zoeken.

Belangstelling voor de verschillende kunsten:


Welke kunst Veel Matig Weinig Geen belangstelling
Dans / ballet X
Toneel X
Cabaret X
Opera / operette X
Musical X
Schilderijen X
Beeldhouwkunst X
Popmuziek X
Klassieke muziek X
Videokunst X
Architectuur X
Film X
Mode X
Toegepaste kunst X

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.