Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Big Momma's House (2006)

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 1537 woorden
  • 5 februari 2009
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
13 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Inleiding

Big momma’s house 2 lijkt me een heel leuke film. Ik heb speciaal voor deze film gekozen omdat ik ten eerste de eerste deel van de film had gezien en ten tweede ik vind Martin Lawrence (de hoofdrol speler van Big momma’s house 2)een hele goede acteur en het leek me ook een hele grappige film met veel humor en actie. Ik had ook veel over Big momma’s house 2 gehoord en gelezen en iedereen die er heen is geweest vond het een heel leuke film.

Inhoudsopgave

Inleiding Blz 1

Verdieping Blz 2,3

Samenvatting Blz 4

Eigen mening Blz 5

Bronvermelding Blz 6


Inleiding

Big momma’s house 2 lijkt me een heel leuke film. Ik heb speciaal voor deze film gekozen omdat ik ten eerste de eerste deel van de film had gezien en ten tweede ik vind Martin Lawrence (de hoofdrol speler van Big momma’s house 2)een hele goede acteur en het leek me ook een hele grappige film met veel humor en actie. Ik had ook veel over Big momma’s house 2 gehoord en gelezen en iedereen die er heen is geweest vond het een heel leuke film.


Verdieping

Martin Lawrence
Hij wordt de nieuwe Eddie Murphy genoemd maar tot dusver heeft hij nog niet kunnen tippen aan het succes van zijn beroemde voorloper. Lawrence werd in Duitsland als zoon van een Amerikaanse legerpiloot geboren maar verhuisde op jonge leeftijd naar Queens, New York. Het gerucht gaat dat zijn leraren hem vaak vroegen de rest van de klas voor de laatste vijf minuten van de les te entertainen waardoor hij al op hele jonge leeftijd zijn eerste schreden in het stand-up komedie vak deed.

Tijdens een talentenjacht werd Martin ontdekt en kreeg hij het aanbod om in twee tv-series te spelen, eerst 'What´s Happening Now!´ en later 'One Night Stand´. Zijn filmdebuut maakte hij onder Spike Lee die hem een klein rolletje bezorgde als homeboy in 'Do the Right Thing´. Dit leidde meteen tot een grote rol in de actiefilm ' 'Bad Boys´ naast Will Smith. Ook kreeg Lawrence de vrijheid zijn eigen tv-serie 'Martin´ te schrijven, produceren en er zelf de hoofdrol in te spelen.

Het succes van deze serie leidde waarschijnlijk tot een grote dosis zelfoverschatting want hij nam het ook meteen maar op zich om zijn debuut als filmregisseur te maken: 'A Thin Line Between Love and Hate´, een film die niet alleen door Lawrence geschreven was maar waarin hij natuurlijk ook zelf de hoofdrol speelde. Hier kwam de eerste kink in de kabel. 'A Thin Line Between Love and Hate´ bracht niet het succes waarop hij gehoopt had. Negatieve publiciteit in de pers volgde. Hij werd gearresteerd voor wapenbezit, openbare geweldpleging en kreeg een rechtzaak aan zijn broek van een van zijn tegenspeelsters uit 'Martin´ vanwege seksuele intimidatie.

Ook Martin´s huwelijk met met Patricia Southall, een voormalig Miss Virgina, liep na een jaar op de klippen. Op artistiek vlak ging het hierna echter weer wat beter. De komedie 'Nothing To Lose´ met Tim Robbins werd een groot succes en ook 'Life´ werd een hit. Hierin speelde hij tegenover Eddie Murphy, nog altijd zijn grote voorbeeld.

(filmfocus, auteursrecht voorbehouden)

Samenvatting


De film ging over een FBI-agent die Melkolm Turner heet. De zwangere vrouw van Melkolm wou niet dat haar man als een agent ging werken, dus kreeg Melkolm een andere baan ( een kantoorbaan ) en dat kon Melkolm niet hebben. Toen de baas van Melkolm een vergadering had over een verdachte van een moord die je in het begin van de film kon zien ( naam niet bekent ) had Melkolm het wabcam op de baas gericht en hij kreeg al het plannetjes mee via de computer en hij voerde het zelf. Daarna verkleed Melkolm zich als big momma en ging naar het huis om daar als huishoudster te werken maar voor hem waren er nog 3 vrouwen en hij jaagde ze meteen weg met zijn praatjes, dus hij begon daar gewoon te werken.
Eerst ontmoete hij de kinderen die hij moet oppassen en dan kon hij zijn spullen uitpakken. Toen het s’avonds laat was ging Melkolm naar de woonkamer waar de computer stond en deed hem aan om te kijken of daar sporen te vinden was, ondertussen belde zijn vrouw op en ging met hem praten en Melkolm hield het gesprekje kort en hing hem op. Een dag later kwam Melkolm als big momma verkleed naar beneden, het meisje die hij op moest passen vroeg om een ontbijt terwijl het jongetje het sponsje op eet, daarna doet big momma de melk in het cornflakes pak en laat haar opeten. Als iedereen even later weg gaat, gaat big momma naar het kantoor met het jongetje daar gaat hij paar dingen onderzoeken en komt er achter dat Tom (vader van die kinderen) een afspraak had met een man en daarna gaat hij met het jongetje naar de dans school van het meisje.

Na eventjes dansen ging het meisje huilend aan de kanten en big momma ging haar troosten en deed paar trucjes voor en op dat moment zag de dans juffen dat en vroegen big momma voor een hulp en zeggen dat ze zelf niets van kunnen bakken, maar big momma wou dat niet en het meisje nodigde iedereen uit naar haar huis. Toen big momma thuis was ging hij meteen weg voor die afspraak van Mark en die man maar toen hij er was na een poosje achtervolging kwam hij zijn vrouw tegen en begon weg te lopen en tegelijkertijd achtervolgen.Hij kon zich niet langer verstoppen en die vrouw vond hem en de FBI-agenten kwamen achter dat Melkolm de big momma is. Na veel gemopper vindt de FBI goed dat hij verder werkt met de opdracht. Toen big momma weer thuis was hoorde hij dat hij ontslagen was want hij deed helemaal niets aan het huishouden hij gooide de was gewoon in de prullenbak. Een dag later stond big momma lekker vroeg op en maakte de ontbijt klaar en deed alles wat er nodig was voor het huishouden en s’avonds had hij een hele leuke tafel klaar gemaakt.
Toen de familie thuis kwam waren ze verbaasd wat big momma allemaal had gedaan.De volgende dag kwam de dans juffen met de kinderen naar het huis van het meisje en big momma leerde hen een dansje, even later was big momma moe en zat naast Leah en Leah vroeg of big momma misschien nog verder kon werken en dat wou big momma en voor het goed maken beloofde Leah om big momma de volgende dag naar de schoonheidspecialist te gaan.
De volgende dag gaat big momma en Leah naar de schoonheidspecialist. En maken heel veel dingen mee zoals toen de rug van big momma smolt toen de masseerder hete stenen op big momma rug neer lag. Maar tegen de middag gingen ze weer naar huis. Toen ze thuis waren vroeg Leah of big momma de kinderen wou oppassen en dat wou big momma wel.
Big momma nam de kinderen mee naar het strand en praatte hij met het 15 jarige meisje die hij moest passen. Later zag hij de man die met Tom had afgesproken en rende achter hem aan, maar na een poosje rennen sprong die man op een boot en ging dood. En daarna gingen ze met zijn allen naar een bingo avondje, na even leuk kreeg Tom een telefoontje en hij moest gaan. Toen Tom weg ging vroeg big momma of hij hem voor de kerk hem af wou zetten en dat deed hij. Toen veranderde big momma snel in Melkolm en ging naar zo’n plek vol met schotels om een onderzoek te doen en ondertussen belde die ene 15 jarige meisje op om te vragen of big momma haar van de discotheek wou ophalen want ze was bang en dat deed Melkolm. Toen Melkolm daar was werd hij samen met het meisje ontvoerd, ze gebruikten hen als chantage tegenover Tom, maar Melkolm wist wel hoe hij vrij kon komen. Toen ze uit het busje stapten vroeg big momma dat meisje of zij FBI wou bellen en hij ging met het boot Tom redden. Na al dat gevechten kon FBI de mannen vangen, maar eigenlijk moesten ze tom ook in gevangenis gooien, maar Melkolm zorgde dat hij niet aangehouden werd.

Maar Melkolm had nog een belofte die hij na moest komen als big momma en dat was dat hij naar het dans wedstrijd zou gaan van dat kleine meisje. En omdat er een persoon niet mee kon doen, deed hij in plaats van die gene mee en het liep heel goed af.

Eigen mening

Ik vond een heel leuke film, vooral omdat ze een serieuze opdracht op een heel grappige manier tonen. En ik vond zoals ik al zei heel grappig met die big momma gedoe bijv. toen ze naar de strand gingen en dat big momma een zwem pak aan had en toen die ene jongetje waar big momma op moest passen die steeds op de grond viel enz. ik vond het ook heel spannend want er gebeurden steeds onverwachte dingen die je eigenlijk niet verwacht maar aan de ene kant vind ik ook knap hoe Melkolm de zak heeft opgelost.

Bron vermelding

Ik heb voor deze opdracht www.bigmommashouse2.com gebruikt en www.google.nl gebruikt

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Big Momma's House (2006)"