Live and Become (2005)

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 615 woorden
  • 6 mei 2008
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 4
18 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Naar wat voor film ga je:
Va vis et deviens

Wat voor soort film is het:
Dit is een drama, het valt niet binnen het klassieke idee van dit genre, want meestal bij drama films gaat het niet over dit onderwerp waar de film over ging.

Wat was de voorkennis over de film:
Ik had de film nog nooit gezien en ook nog nooit van gehoord. Ik had er dus ook geen voorkennis bij. Kort voordat we de film gingen kijken was mij wel verteld door een leraar dat het een Afrikaanse film zou zijn.

Geef de rode draad van het verhaal weer:
Dit verhaal gaat over de jonge Schlomo. Deze jongen is in Ethiopië geboren. Hij woonde in een kamp omdat er hongersnood was, maar hij moest daar weg van zijn moeder want hij kreeg de kans om naar Israël te gaan. Als hij in Israël is doet hij zich voor alsof hij Joods is. Eerst gaat hij naar een school en verblijft hij daar intern, maar omdat hij het daar niet leuk vindt wordt hij geadopteerd door een gezin die al 2 andere kinderen hebben, dit gezin is niet gelovig. In dit gezin heeft hij het wel leuk. Een meisje wordt verliefd op hem, en met dat meisje trouwt hij ook later. Als hij groot is gaat hij naar Parijs om daar voor dokter te studeren omdat hij mensen in Ethiopië wil helpen. Als hij in Ethiopië is vindt hij ook zijn moeder weer terug.


Wat voor rol speelt muziek in de film:
Muziek speelt best een belangrijke rol, als er een zielig stukje is, wordt er ook zielige muziek gedraaid. Je leeft daardoor ook erg mee met het personage.

Wat voor rol spelen thema/sfeermakers in de film:
Sfeermakers spelen een erg grote rol in deze film. Het is ook realistisch, want als ze filmen dat ze in Ethiopië zijn, kun je dit ook herkennen, want de mensen zijn er erg arm.

Diep één personage uit de film uit:
Ik heb voor het personage van Schlomo gekozen, want hij is het meest belangrijke in de film, en over hem valt ook het meeste te vertellen.
Schlomo is geboren in Ethiopië, hij kreeg de kans om naar Israël te gaan. Toen hij daar was heeft hij zich als een Joods weesje voorgedaan. In het begin was Schlomo een vechters baasje, en liep hij regelmatig weg toen hij nog intern zat. Toen hij geadopteerd werd ging alles beter met hem. Hij is erg veranderd door het verhaal een, van een zielig jongetje dat alleen naar Israël ging, tot een volwassen man met een familie die zijn land probeert te helpen.

Vertel iets over het camerawerk, geluid en montage van de film:
Ik vind dat dit allemaal goed geregeld is, het was erg duidelijk wat er aan de hand was, het volgde ook chronologisch op elkaar. Het camerawerk was ook goed verricht vond ik, want je kon ook precies zien wat voor emotie er bedoeld werd. Het geluid was ook allemaal goed, je kon goed verstaan wat ze zeggen, en de muziek past ook goed bij de film.

Eigen mening:
Ik vond dat de film op zich best mooi was, want deze dingen gebeuren ook in ’t echt. Maar ik vond de film erg langdradig, want het gaat eigenlijk de hele tijd over hetzelfde. Al met al was het best een mooie film.


Is er een moraal in het verhaal:
Ja, er is een moraal in het verhaal want het gaat over hoe slecht mensen het kunnen hebben. In Ethiopië hadden ze het bijv. heel slecht, en in Israël weer goed. Het gaat erover dat mensen meer voor elkaar over moeten hebben.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.