Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

marine

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Schilderijverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 593 woorden
  • 5 december 2007
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
10 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De marine
De marine is een organisatie van de koninklijk paleis

Wat is de marine?
De marine is het oudste onderdeel van de krijgsmacht die verder bestaat uit de landmacht (tanks en soldaten), de luchtmacht (jachtvliegtuigen en helikopters) en de marechaussee een soort militaire politie. De marine werkt met schepen, vliegtuigen en voertuigen. Ze doet dit met matrozen en mariniers.

United Nations Interim Force in Lebanon
In totaal zullen maximaal 15.000 VN troepen aan deze missie deelnemen. Het oorspronkelijke mandaat (resolutie 426) stamt uit 1978 in de tijd dat de burgeroorlog in Libanon nog in volle gang was. Het aanvankelijke doel was om de terugtrekking van Israëlische troepen uit Zuid-Libanon te waarborgen, het assisteren van vluchtelingen en de autoriteit van de Libanese regering in dit gebied te herstellen. Tussen 1979 en 1985 heeft ook Nederland deelgenomen aan deze missie.


Schepen
Niet overal ter wereld waar hulp van het LPD nodig is, zijn goede havens aanwezig. Om toch de bemanning en goederen aan land te krijgen, laat men de achterzijde van Hr. Ms. Rotterdam tot vier meter zakken. Zo stroomt water het dok binnen en kunnen de

Per jaar gaan er wel zo'n beetje 10 tot 15 vliegtuigen kapot in gevechten.
landingsvaartuigen uitvaren. Verder heeft de Rotterdam genoeg ruimte op het helikopterdek om twee helikopters tegelijk te laten landen.

Hr. Ms. Rotterdam dat is de naam in dit schip zit een onderzeeër en een speedboot
De schepen van de marine zijn best groot en lang anders zouden er niet genoeg mensen op passen.

Mariniers
De marine werkt niet alleen in het water, maar ook op het land en in de lucht: er zijn landtroepen, luchttroepen en mariniers waar we het nu over hebben

Helikopters
Helikopters aan boord
De hoofdtaak van de helikopter aan boord van schepen is het opsporen en bestrijden van vijandelijke oppervlakte-eenheden en onderzeeboten. Daartoe is de boordhelikopter uitgerust met sensoren en wapens. Ook kan de helikopter worden ingezet voor transport tussen de schepen of naar de wal. De bemanning van een Lynxhelikopter bestaat uit een vlieger, een tactisch coördinator (TACCO), en een sensoroperator voor de bediening van de apparatuur. Een vluchteenheid bestaat uit deze bemanning, een volledig zelfstandige onderhoudsploeg (zes personen) en een
Er is een vliegtuig waarvan er maar een in Nederland is en dat is de nh 90

De NH 90 die Nederland krijgt is de NFH, NATO Frigate Helikopter. Deze is ongeveer twee keer zo zwaar als de huidige Lynx. Bovendien is er ruimte voor 15 passagiers. Dit is met een flinke verbetering ten opzicht van de Lynx, die met 3 patiënten al vol zit. De marine gebruikt haar helikopters ook voor transport of het afzetten van de Bijzondere Bijstand Eenheid of Boring Teams. Ook hierbij is de vergrote capaciteit een flinke verbetering.

Kustwacht
De marine doet sinds 2000 ook kustwacht daar hebben ze 6 boten voor gekregen en 10speedboten best veel maar als beloning dat ze die verantwoording op zich namen kregen ze ook nog eens €2.000,00 gekregen best veel.

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba valt, als Koninkrijksorganisatie, direct onder de verantwoordelijkheid van de Rijksministerraad van het Koninkrijk. Het beleid wordt door maar liefst zeventien ministeries bepaald. Zowel van de drie koninkrijkslanden als op verschillende beleidsgebieden zoals bijvoorbeeld economische zaken.

160 medewerkers. Hiervan zijn 140 Nederlands en Belgen en 20 militairen. Van deze 160. vormt het grootste gedeelte personeel dat wordt ingezet voor het daadwerkelijke uitvoeren van operaties en de bezetting van de kustwachtsteunpunten.

Vragen!!
Ik heb nog een vraag voor jullie: Waarom zijn al die marineschepen eigenlijk grijs?
Antwoord: Voor de camouflage
Wat is een subs??
Antwoord:dat is een periscoop waardoor je alles kunt zien en wat er onder en boven water is

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.