Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Michelin Pilot Power 2CT

Beoordeling 8.2
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • 5e klas havo | 2600 woorden
  • 12 oktober 2007
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 8.2
11 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Michelin Pilot Power 2CT

Plaatsbeleid;

De weg naar de consument; De Pilot Power 2CT wordt geproduceerd in Frankrijk en wordt daarna vervoerd naar het logistieke centrum in Drunen, waarna het wordt verdeeld in Nederland over de motordealers/motorwerkplaatsen en internetwinkels die ze bestellen, pas daarna komen de banden tot de consument die ze wil hebben.Dus als je een Michelin Pilot Power 2CT wilt hebben gaat dat volgens de manier van Indirecte Distributie.De Michelin Pilot Power 2CT wordt verkocht in elke land waar motoren rondrijden, dus bijna overal.

Er is sprake van een Pullstrategie; Bij pullstrategie probeert de fabrikant het product door middel van reclame onder de aandacht te brengen bij de kopers en de kopers moeten dan druk uit gaan oefen op de winkelier om het product in het assortiment op te nemen. Door middel van reclame op TV en in motormagazines worden de consumenten geprikkeld om die band te kopen, waardoor de motorzaken gedwongen zijn om de Michelin Pilot Power 2CT op te nemen in hun assortiment of ze het willen of niet.


Uitvoering: Je hebt keuze uit 2 mogelijkheden, de Michelin Pilot Power of de Michelin Pilot Power 2CT.Het enige verschil is dat de Michelin Pilot Power geen compounds heeft maar,maar één compound over de hele band, die is wel aan de zachte kant.

Verkrijgbaarheid; alle winkels die te maken hebben met motoren, kunnen wel de Michelin Pilot Power 2CT leveren, behalve de motorkledingwinkels die daar niks mee te maken hebben.

De Michelin Pilot Power 2CT is bestemd voor één doelgroep, dat zijn degenen die een sportieve rijstijl hebben, die wel is op het circuit willen rijden en er zeker van willen zijn dat er genoeg grip is onder alle omstandigheden op de openbare weg.

Marketingstrategie; Michelin heeft voor dit segment(supersport) de beste band neergezet in elk opzicht, de grip is superieur, bevat hoogwaardige materialen, is beter dan welke band dan ook voor de openbare weg in dit segment, hierdoor voelen mensen zich aangetrokken om de band te kopen, omdat het zo goed is.
Volgens vele testen is de Michelin Pilot Power 2CT de beste band om soms op het circuit te rijden en ook op de openbare weg te rijden.De band geeft veel vertrouwen aan de bestuurder dan welke band dan ook op een droog en nat wegdek.

Productbeleid:
Kwaliteit;
De technische kant; De afkorting 2CT staat voor Dual Compound Technology, en dat betekent dat er verschillende compounds zijn gebruikt, in het midden van de band is een harde compound gebruikt, zodat de band niet als te snel slijt.Aan de schouders van de band bevindt zich een compound die zeer zacht is, wat er voor zorgt dat de rijder veel grip heeft in de bochten, dat is eigenlijk het verhaal achter de Dual Compound
Technology, dit alles zorgt voor een supersportband, die een lange levensduur heeft.


Hier links zie je de technische kant van de Dual Compound Technology, het gele stuk is de harde loopvlak, en het rode loopvlak is de zachte loopvlak, samen zorgt dat voor optimale grip onder alle omstandigheden, en een lange levensduur.

Consumentenkwaliteit; citaat van een test met de 2CT; De Pilot Power 2CT geeft mega vertrouwen; je stapt op en je kan gewoon vrijwel meteen vol gaan. Geen hellingshoek is te groot, grip lijkt oneindig, en wat een stabiliteit. Tijdens het rijden op de droge baan is er geen enkel moment geweest dat we de grens van de grip hebben gevonden, Ik weet zeker dat in dit geval de beperkende factor de rijder was en niet de band.
Zoals je ziet is deze band zeer goed, dat geldt ook voor de mening van de motorrijders die met een 2CT rijden, de band heeft zeer veel grip onder alle omstandigheden op de openbare weg.De mensen vinden de design van de band redelijk mooi, vele willen eigenlijk ook nooit meer een andere band onder zijn motor hebben dan de ‘Michelin Pilot Power 2CT’.
Garantie; de band heeft een fabrieksgarantie van 12 maanden.
Merk; Michelin is een collectief fabrikantenmerk oftewel een paraplumerk, alle banden die Michelin verkoopt hebben de merknaam Michelin.Door deze strategie herkennen alle consumenten Michelin als goede kwalitatieve en betrouwbare banden.
Als je iemand op staat zou vragen om een bandenmerk op te noemen dan zouden de meeste mensen wel Michelin roepen, in zo’n geval spreken we van actieve merkbekendheid. Als je aan motorrijders zou vragen welke supersportband je onder je motor zou laten monteren, dan zou het antwoord in 90% van de gevallen wel de ‘Michelin Pilot Power 2CT’ zijn.

Verpakking; de band wordt geleverd bij de dealer zonder een verpakking, er zit alleen een stuk karton in de band om de band in vorm te houden, zodat het bij
transport niet vervormt, en een geel/blauwe sticker om wat voor type band het gaat, het doel is alleen om het product te beschermen.
Service; Wanneer je de Pilot Power 2CT koopt, kan de bezorging bij je thuis plaats vinden of bij de lokale dealer.Bij de prijs is geen montage inbegrepen.Montage kost gemiddeld tussen de €30 tot €50, afhankelijk per dealer.

Productielevenscyclus; De ‘Michelin Pilot Power 2CT’ bevindt zich in de groeifase, het is redelijk zeldzaam dat in deze klasse er een band bestaat met 2 compounds. De afzet van de banden is behoorlijk gestegen, de band is uit tests zeer goud uitgekomen, hij is ook bij veel consumenten bekender geworden, omdat de 2CT zeer goed is.
Promotiebeleid;


Michelin maakt gebruik van de AIDA-Formule;
Attention = De boodschap moet allereerst de aandacht van de consument trekken. De rest van de tekst is zinloos als dat niet lukt.De formulering van een opvallende kopregel is dan ook essentieel! Vaak is de P.S. aan het eind van de brief ook een aandachttrekker. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kopregel en Post Scriptum altijd gelezen worden. -In dit geval maakt Michelin gebruik van reclame op TV, meestal tijdens de commercials op TV wanneer er een race van motoren is, bijvoorbeeld tijdens een motogp race op eurosport, zo wordt de aandacht van de kijkers getrokken.Ook in motormagazines wordt er reclame gemaakt, waarbij de aandacht van de lezers wordt aangetrokken.Overigens is de reclame op tv en in motormagazines hetzelfde.
Interest = De lezer moet geïnteresseerd raken. Daarom volgt er meestal een belofte of een aantrekkelijk aanbod, gekoppeld aan het product of de dienst.Michelin geeft de belofte dat de Michelin Pilot Power 2CT “Pure race ingrediënten”heeft, dat klopt helemaal want ook in de racerij wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende compounds.De consument wordt door deze slogan geïnteresseerd.
Desire = Nu is het de zaak de interesse om te zetten in behoefte of zelfs begeerte. Sterke argumenten moeten de lezer ervan overtuigen dat het aanbod uniek is, dat hij of zij het product moet aanschaffen.
- Welke eigenschappen heeft het product? De Pilot Power 2CT heeft de 2 compound technologie wat de mensen aantrekt om te kopen, daarmee onderscheidt het zich van andere banden.
- Wat zijn de voordelen ten opzichte van andere producten? De 2CT biedt meer grip bij een langere levensduur dan zijn directe concurrente en is daarmee ook veiliger.
- Wat vinden bekende mensen van het product? Alle tijdschriften vinden Pilot Power 2CT een topband die zijn gelijke niet kent, mede door zijn compound technologie, en de grip is uitstekend op het circuit en op de openbare weg, vele coureurs adviseren om deze band te kopen, omdat hij zoveel beter is dan de concurrentie.
Action = Tenslotte is de consument bereid actie te ondernemen om het produkt te bemachtigen. Dat kan door het invullen van een antwoordkaart, het bellen voor extra informatie of het plaatsen van een order. Na al deze overtuigingen kiest de consument voor de Pilot Power 2CT, en kan die altijd langs een motordealer langs voor extra informatie over de band.

De promotie van de band bij de motordealer is duidelijk, altijd bij de ingang van de showroom zie je bijvoorbeeld een set Michelin Pilot Power 2CT buiten staan voor reclame zodat de consumenten misschien overwegen om een band te kopen, ook in de werkplaatshal zie je posters van verschillende producten, waaronder een poster van de Michelin Pilot power 2CT.

Persoonlijke verkoop;

Bij het aanschaffen van een motorband bij een motordealer is er altijd wel sprake van rechtstreeks contact tussen de afnemer en verkoper.De verkoper bij de motordealer is meestal een werkplaatschef die je service verleent, bij hem/haar kun je terecht als je een band wil bestellen, indien nodig kan degene je adviezen geven over welk type band het beste bij je past op basis van je rijstijl.Als je dan een koopovereenkomst gesloten hebt kun je de banden bij de motordealer laten monteren voor een meerprijs van ongeveer gemiddeld
€30 tot €40 voor een set, tegelijkertijd kijkt de monteur na of de wiellagers in goede staat zijn en of de achterremblokjes goed zijn, dat is allemaal service.

Reclame;
- Reclame is elke vorm van niet-persoonlijke en promotie van ideeën, goederen en dienst.

Het belangrijkste doel die Michelin in zijn ogen heeft is om de consument te informeren dat zij een zeer goede band op de markt hebben gezet met de 2 Compound Technology, dat doen ze door middel van reclame op TV op Eurosport en reclame in motor magazines.

Individuele reclame;
Michelin maakt gebruik van individuele reclame, omdat de Pilot Power 2CT de enige in zijn klasse is met de 2 compounds technologie, dat is dus een onderscheiding van de concurrentie.

Collectieve reclame;
In een bepaald geval is er ook bij Michelin sprake van collectieve reclame, want als Michelin reclame maakt voor de Pilot Power 2CT want alle ondernemers in die branche profiteren van die reclame, bijvoorbeeld de motordealers zien dan een gestegen hoeveelheid vraag naar de Pilot Power 2CT waardoor hun omzet stijgt en dus ook hun winst.Het is ook zo dat de band helemaal niet verschilt per motordealer/leverancier/verkoper, je krijgt overal dezelfde Pilot Power 2CT.

Actiereclame;

Michelin maakt via de Tv en motormagazines nooit promotie voor acties.Daartegenover maken de motordealers juist wel veel actiereclames, meestal komen de acties ergens aan het eind van een motorseizoen(die begint ongeveer in maart en eindigt ergens in oktober) als de motordealers een te grote voorraad heeft en die niet meer kwijt kan, dan worden er kortingsacties gegeven op bandsetjes, bijna in elke advertentie zie je de Pilot Power aangeboden, want het is zo dat die banden veel worden gevraagd in de zomermaanden, meer dan zijn directe concurrenten.

Themareclame;
Het doel van Michelin is om de naamsbekendheid op peil te houden, je ziet gedurende het hele motogp seizoen dat er reclame wordt gemaakt voor de Pilot Power 2CT.

Free publicity;
Wanneer je bijvoorbeeld de site motorfreaks.nl pakt zie je dat ze de Pilot Power 2CT gratis testen, zonder het aandringen van fabrikanten, meestal geven de bandenfabrikanten een paar setjes banden voor het testen, want het is zo ook in hun voordeel, hun afzet zal zo stijgen, ook motormagazines doen het op deze manier, allebei verdienen ze eraan, want de consument willen graag weten hoe de band het doet, waardoor ze motor magazines gaan kopen, waardoor hun winst ook zal stijgen.

Michelin maakt gebruik van televisiereclame, bijvoorbeeld op eurosport, ook van advertenties in tijdschriften, maar nooit van radioreclame, ook zul je promotie voor de Pilot Power 2CT in dagbladen niet zien, wel voor autobanden.

Prijsbeleid;
Theorie; Met het bepalen van de prijs kan de ondernemer verschillende doeleinden voor ogen hebben. Als eerste moet de prijs natuurlijk hoog genoeg zijn om de productie en ontwikkelingskosten terug te verdienen. Op de tweede plaats wil hij natuurlijk een bepaald rendement behalen. Ook kan hij de prijs gebruiken om een bepaald markt aandeel te veroveren. En als vierde kan hij de prijs gebruiken als concurrentie middel.

Natuurlijk is aan de “Michelin Pilot Power 2CT” ook een prijs gebonden. We nemen in dit geval de maten voor de -voorband; 120/70/17 Advies prijs: € 230,-

-achterband; 180/55/17 Advies prijs: € 297,-.

Er is in dit geval sprake van prijsdiscriminatie, bij de dealer betaal je bijna altijd de adviesprijs van een set “Michelin Pilot Power 2CT” € 297 + € 230= € 527,- .Bij de internetwinkel www.Motso.nl kun je een set kopen voor € 289,- en dat is een besparing van maar liefst € 238,-. De dealer kan niet concurreren met de online -verkoop van de internetwinkels.De kosten bij de dealer zijn veel hoger, denk maar bijvoorbeeld aan het pand, personeel en duur materiaal, als gereedschap.Deze kosten worden doorberekend in de verkoopprijs waardoor alle diensten en producten zoals de banden duurder worden.Daartegenover krijg je wel service en advies over wat voor banden je moet nemen gezien je rijstijl.
De reden dat internetwinkels veel goedkoper kunnen verkopen, is dat ze veel minder kosten hebben, kleine opslagruimtes, bijna geen personeel.Ook als iemand veel banden afneemt van Michelin, dan krijgt die korting op de inkoop van banden zoals Motso.nl. Internetwinkels hebben een groot publiek waardoor ze veel kunnen afzetten, ook een reden waarom daar de banden goedkoper zijn.
De adviesprijs van de achterband is met € 297,- een psychologische prijs.Nadere uitleg; Prijzen die net onder een bepaalde grens liggen worden door de consument als relatief laag ervaren. Een kleine verlaging van de prijs van € 300,- naar € 297,- heeft een relatief veel grotere stijging van de gevraagde hoeveelheid tot gevolg dan een daling van € 297,- naar € 200,-. Door net onder de psychologische grens van € 300,- te duiken, “klinkt” het product veel goedkoper. En dat stimuleert de verkopen, uit eigen ervaring klopt dat voor mij een groot deel.
Er is niet echt sprake van een afroompolitiek, want ook al is het de enige band in zijn categorie met de compound technologie is het niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste.
Van penetratie politiek is er geen sprake.

Hieronder zie je de concurrerende banden met de gegeven adviesprijzen.Wat meteen opvalt is dat de Pilot power 2CT niet de goedkoopste is, maar gezien zijn prestaties en kwaliteit in verhouding met zijn prijs is dit de beste band op dit moment die er te verkrijgen is voor supersport motoren.

Merk/type Set-Prijs incl. B.T.W.
Michelin Pilot Power 2CT € 527.00
Bridgestone BT014 € 446.00

Dunlop SP Qualifier € 440.00
Metzeler Sportec M3 € 467.00
Pirelli Diablo € 538.00

Conclusie;
Tijdens het maken van deze Praktische Opdracht ben ik veel meer te weten gekomen over de Pilot power 2CT in het algemeen.Nu weet ik wat zijn sterke en slechte eigenschappen zijn.De Pilot Power 2CT is op elk gebied de sterkste van zijn directe concurrenten, de bochten- en rechtuitstabiliteit is top, dat geldt ook voor de grip op het circuit, de grip lijkt oneindig volgens de testers van deze band, ook op de openbare weg scoort de band bovengemiddeld, in het nat is de band superieur aan alle banden die er te verkrijgen zijn, ook in koude en natte omstandigheden doet de Michelin Pilot Power het beter dan semi-racebanden.
Ik heb ontdekt dat er veel promotie voor de Pilot Power 2CT is op TV en in motor magazines, wat de omzet voor de fabrikant en de motordealer aanzienlijk verhoogt. Michelin maakt in dit geval gebruik van marktstrategieën, zoals een band introduceren die afwijkt met zijn directe concurrenten met de 2 Compound Technology.
Ik heb ook ontdekt dat je via het internet een set banden veel goedkoper kunt aanschaffen, dus je bent niet genoodzaakt om altijd bij de duurdere dealer te gaan, daartegenover krijg je bij de dealer altijd zekerheid dat de geleverde banden nieuw zijn en krijg je bij een eventuele montage een kleine nakijkbeurt of alles wel klopt.Ik zelf raad het iedereen aan om een setje Pilot Power 2CT te laten monteren onder zijn motorfiets.
Ik hoop hiermede de lezers voldoende te geïnformeerd te hebben.

REACTIES

A.

A.

Citaat alinea 5:
De Michelin Pilot Power 2CT is bestemd voor 1 doelgroep, dat zijn degenen die een sportieve rijstijl hebben, die wel is op het circuit willen rijden en er zeker van willen zijn dat er genoeg grip is onder alle omstandigheden op de openbare weg.

Ik ben het eens dat deze banden voor sportieve rijders zijn. Maar om even duidelijk te maken: DIT IS GEEN CIRCUIT BAND.
Dan zou ik je toch naar Motor-Forum.nl willen doorverwijzen en het forum te lezen over de Michelin Power Pilot 2CT!

Ook zijn de prijzen van de 2CT banden niet correct. Uit mijn hoofd is een MPP 2CT achterband 185 euro ongeveer. Geen 297 euro!
Groetjes,

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.