Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Michelangelo Buonarroti

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 400 woorden
  • 7 september 2006
  • 72 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
72 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inhoud 1. Inleiding
2. Wie is Michelangelo Buonarroti? 3. Hoe is hij bekend geworden? 4. Welke schilderijen heeft hij gemaakt? 5. Mening
6. Bronnen 1. Inleiding Wij Romy en Davy hebben de prestatie schilderen wij hebben de opdracht om bloemschilderijen te maken. Ook moesten wij een onderzoeksvraag doen. Wij wilden weten wie Michelangelo was en waarom hij zo bekent is. 2. Wie is Michelangelo Buonarroti? Michelangelo Buonarroti werd geboren (1475 tot 1564) in Caprese in de buurt van Arezzo bij Toscane in Italië. Michelangelo was een leerling van de schilder Domenico Ghirlandaio en van de beeldhouwer Bertoldo di Giovanni. Michelangelo Buonarroti was niet alleen schilder maar ook kunstenaar, architect en dichter. Michelangelo leerde in Florence leerde hij de klassieke oudheid kennen, die van grote invloed is geweest op zijn werk. Kenmerkend voor Michelangelo's stijl zijn de forse, gespierde lichamen. Hij overleed in 1564 in Rome en ligt begraven in Florence.
3. Hoe is hij bekend geworden? Hij kwam via Lorenzo de' Medici in contact met enkele van de grote wetenschappers van zijn tijd. In 1496 trok hij naar Rome, waar hij in 1498 - 1499 de bekende Pietà in de St.-Pieter maakte. Toen hij terug ging naar Florence kreeg hij een opdracht voor de bekende David. Dit beeldhouwwerk is een van zijn bekende kunst. Paus Julius II gaf Michelangelo Buonarroti de opdracht om het plafond van de Sixtijnse Kapel te beschilderen. Michelangelo werkte vier jaar aan het plafond liggend op zijn rug. Hij schilderde daarna niet meer. Maar in 1536 begon hij nog aan het schilderij Het Laatste Oordeel op de achterwand van de Sixtijnse Kapel. Daar is hij 5 jaar mij bezig geweest. 4. Welke bekende kunst heeft hij gemaakt? Michelangelo's beroemdste beeldhouwwerk is de Pietà die staat in een zijkapel van de Sint-Pieter. En de Schepping van Adam dat is een stukje van een plafondschildering in de Sixtijnse Kapel in Rome. Michelangelo Buonarroti schilderde tijdens verschillende sessies in totaal 343 menselijke lichamen, meest figuren uit het bijbelboek Genesis 5. Mening Ik wist eerst niet over Michelangelo, wie hij was en waarom hij zo bekent was. Ik had toevallig zijn naam gehoord. Ik dacht eerst dat hij alleen Michal-angelo heette. Ik heb ontdekt dat hij Michelangelo Buonarroti heette. En at hij figuren uit de bijbel haalde voor zijn kunst. En maar wat ik apart vind dat hij 90 jaar is geworden. 6. Bronnen http://www.statenvertaling.net/kunst/biografie/michelangelo.buonarroti.html
http://nl.wikipedia.org/wiki/Michelangelo_Buonarroti
http://www.statenvertaling.net/kunst/sixtijnse-kapel.html
http://www.google.nl

REACTIES

H.

H.

hij is 89 jaar geworden

12 jaar geleden

S.

S.

Op internet heb ik overal gelezen dat hij 88 is geworden .

11 jaar geleden

A.

A.

hi ik een feedback voor je want er zijn 2 dingen die mij opvielen te eerst veel gekopieerd en geplakt en de 2 Wikipedia mag je niet als bron gebruiken omdat iederen het kan bewerken maar veder leuke en goeie werkstuk

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.