Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Gothic

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 2e klas vwo | 806 woorden
  • 26 mei 2006
  • 69 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
69 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Mijn stelling; Zijn alle vooroordelen die er zijn over gothics terecht, zijn ze echt eng en raar? Waarom zijn er zo veel vooroordelen over gothics? De gothic scène is nog al gesloten en ze zien er anders uit dat andere mensen. Vooral door de media en door luidruchtige nep goths die verkeerde info geven en een slecht beeld helpen verspreiden, en zo zijn er ontzettend veel stereotypes ontstaan. Een paar fabels over gothics: - alle goths zijn satanisten, vereren de duivel, of behoren tot een sekte. - alle goths zijn depressief en willen dood - alle goths drinken veel alcohol en nemen drugs - alle goths zitten op het criminele pad of zullen daarop belanden - goths zijn agressief. Dit is natuurlijk allemaal onzin. Er zijn natuurlijk goths die dit wel doen, maar die heb je natuurlijk ook onder alle andere mensen. Er zijn ook 'goths' die het beweren, maar veel daarvan zijn nep goths die niet weten wat het precies is en dus alleen in die vooroordelen geloven, en er zijn in elke cultuur wel mensen die deze dingen doen, niet alleen in de gothic. Er zijn wel satanistische goths, er zijn ook goths die de duivel vereren, en er zullen vast ook wel goths zijn die bij een sekte horen, maar er zijn ook zat ‘normale’ mensen die dat doen. Het heeft niets te maken met gothic. Stijlen antiquity

De cyberpunk / cybergothic stijl
De fairygoth stijl
De spice goth stijl
Gothic Lolita Antiquity: Hier worden jurken gedragen door de vrouwen , vooral van fluweel (zie eigen jurk) Door de mannen vaak blouses met fluwelen jasjes of zo. De cyberpunk/cybergothic stijl. Deze stijl valt op door het vele gebruik van Materialen als Lak,rubber. De kleding is vaak strak en kort. Netpanty’s en netshirts zie je veel in deze stijl. Schoenen zijn vaak versiert met grote gespen en ook hoge platformschoenen worden veel gedragen. De sieraden zijn vaak spikes in leer,metaal of in neonkleuren De fairygothic stijl Deze stijl is afgeleid van sprookjesfiguren zoals elfjes. Er worden veel felle kleuren gedragen en glanzende stoffen worden gebruikt in de kleding. Bij de make-up wordt vaak gebruik gemaakt van glittertjes en felle kleuren. (Deze stijl wordt dan ook vaak ingedeeld bij cybergothic) De spice gothic stijl. In deze stijl worden er vaak korte jurken & wijde rokken gedragen. Meestal wordt zwart daarin gecombineerd met een of meerdere kleuren. Vaak worden er hoge laarzen gedragen en een of twee hoge staarten met een korte pony. De make-up is erg gevarieerd.
De gothic lolita stijl De gothic lolita stijl is erg populair in Japan. De stijl is ontstaan in 1999 als een soort Alice in Wonderland stijl. De standaard jurk is kort(boven de knie) De jurken worden ook wel Babydoll dresses genoemd. De muziek De londense muziekcultuur kwam rond 1980 met een nieuw soort muziek. En ging tegen de punk stijl in. Er kwamen veel nieuwe bands, en die ontwikkelde een donker sound en imago ; The cure, joye division, bauhaus & the sisters of mercy . De muziek werd ook wel the New Wave genoemd, het had een grote invloed op de mensen die zich later Gothic zijn gaan noemen. Midden jaren 80 bereikte de gothic scène zijn hoogtepunt met het succes van de bands als The sisters of Mercy, The mission en fields of the Nephilim. Hun zogenaamde gothicrock imago was de vorm in de Gotische stroming voor heel wat jaar. De huidige gothic muziek lijkt niet meer echt op de originele Britse stroming. Vooral de electronisch bands hebben hun ding buiten Engeland liggen. België werd de grond legger voor de Electronic Body Music (EBM) met de koude en elektronische sound. Nu zijn deze bands wat verouderd en zijn er nieuwe bands zoals ; After Forever, Nightwish, Children of bodom. Deze bands zijn combinaties van verschillende stijlen. Meestal hebben de zangeressen een opera-achtige stem en hebben de zangers een heel rauw stemgeluid. De goede muziek die hierbij gespeeld word zorgt voor een uniek en een heel mooi staaltje werk. Deze muziek is zeer de moeite waard om te beluisteren. Daarom zal ik zo wat laten horen, ik zal zeggen dat het eerst erg wennen is. Maar als je het vaker hoort gaan de meeste het wel leuk vinden ;) maar dat is natuurlijk een mening
Laat horen: The cure, boys don’t cry
Sisters of mercy, tempel of love
Omnia, dulaman
Children of bodom, kissing the shadows
HIM, Funeral of hearts
Marilyn Manson, …teens
After forever
Tot slot mijn mening over alles; Ik vind het raar dat gothics na worden geroepen…het is gewoon een manier van leven & kleden. Zoals ik al uit heb geprobeerd te leggen is dat er natuurlijk gothics zijn die het extreme opzoeken. Maar zo iets kan je niet aan de buitenkant zien, dus vind ik ook niet dat mensen het recht hebben gothics na te roepen.

REACTIES

A.

A.

Er staat wat foute muziek genoemd in de spreekbeurt over Gothic. Deze groepen zijn puur Metal en geen Gothic: After Forever, Nightwish, Children of bodom, Omnia, HIM, Marilyn Manson, After forever.
Je zou onder hedendaagse Gothic groepen London After Midnight, The Cruxshadows en Cinema Strange kunnen noemen om die drie foute groepen te vervangen.
Bij muziek om te laten horen zou ik het volgende lijstje zetten:
The Cure - Lullaby
Bauhaus - Dark Entries
The Sisters of Mercy - Temple of Love
The Cruxshadows - Decption
Cinema Strange - Catacomb Kittens
London After Midnight - Demon
X-Mal Deutchland - Incubus Succubus

Ook het woord Gothics is fout het moet Goths zijn. Je kan controleren dat deze correcties juist zijn als je Gothic op Wikipedia opzoekt. Dat had de schrijver beter ook gedaan.

17 jaar geleden

K.

K.

mischien moeten jullie iets meer over de
goth neerzetten bijv. hoe ze leven of gedragen
maag verder heb ik genoeg info gevonden dankjewel droetje kiki

17 jaar geleden

B.

B.

hallo ik zou iemand moeten interviewen voor school die een gothic is? indien je dit leest en een gothic bent , gelieve mij dan een mailtje te sturen op brenda.van.bijlen@hotmail.com bedankt

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.