Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bali

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 315 woorden
  • 15 februari 2006
  • 65 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
65 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Bali heeft een tropisch klimaat, de gemiddelde temperatuur schommelt het hele jaar rond de 30 C. Directe zon voelt heel heet aan, zeker midden op de dag. In het regenseizoen van oktober tot maart, kan er een hele hoge luchtvochtigheid zijn. De dagelijkse regenbuien kunnen dan zelfs als een opluchting komen. Vaak zijn de buien snel weer voorbij. Het droge seizoen van april tot september is gewoonlijk zonnig, met minder luchtvochtigheid en het is dus eigenlijk beter om dan het eiland te bezoeken, alhoewel een regenbui altijd kan voorkomen. Er zijn wat weersvariaties over het eiland. De kust is warmer, maar een zeebriesje kan de hitte temperen. Als je het binnenland intrekt kom je ook hoger, de hoogte zorgt voor een lagere temperatuur. Op hogergelegen plekken kan het zelfs kil zijn. De noordelijke helling van Gunung Batur is vaak nat en mistig terwijl een paar kilometer verderop de kust bijna altijd droog en zonnig is. CULTUUR Bali, een absolute aanrader. Zeker niet overslaan, maar als het kan een prominente plaats geven in uw reisplannen! Het is zo een fantastisch eiland! Maak een rondreis over het eiland, u zult versteld staan van de prachtige plekken en verschillende fraaie stranden. De cultuur op het eiland (overal bloemenoffertjes, midden op straat, op muren, vaak zelfs voor de deur van uw kamer) maken het zo lieflijk! En wilt u op 1 plaats verblijven, aan de kust: kiest u dan voor Sanur. Bali is een bijzonder eiland. Bali is hindoeïstisch, de religie bepaalt het dagelijkse leven. Overal kun je, lijkverbrandingen meemaken en andere typische hindoe gebruiken men ziet dan de Balinezen zoals ze echt zijn, gekleed in hun typisch Balinese kleding (en dat doen ze echt niet voor de toeristen!). Bali is heel leuk. Sommigen hebben het idee dat er voor het merendeel toeristen leven; dit geldt voor enkele plaatsen, zoals Kuta en Legian. Ook Ubud leeft voornamelijk van het toerisme

REACTIES

S.

S.

heey dank je wel deze webcite heeft veel geholpen

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.