Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Doodstraffen

Beoordeling 3.9
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vmbo | 525 woorden
  • 22 juni 2005
  • 76 keer beoordeeld
Cijfer 3.9
76 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Onderwerp: De doodstraf moet ingevoerd worden in Nederland. Wij doen ons betoog over de doodstraf, de aanleiding
hiervoor was dat mijn oom misschien veroordeeld wordt tot de doodstraf omdat hij 2 kinderen heeft verkracht, hun vader heeft vermoord en er daarna met hun moeder vandoor is gegaan, later heeft hij haar ook nog vermoord en hij heeft de kinderen gehouden. Daarom is de stelling van ons betoog "De doodstraf moet ingevoerd worden in Nederland." Ik ben voor de stelling omdat ik vind dat als je iets vreselijks ergs gedaan hebt zoals bijvoorbeeld iemand vermoord hebt, dat je niet langer mag leven, dat verdien je dan niet. Maar als iemand waar je heel veel om geeft nou iemand vermoord, moet die dan ook dood? Ja, diegene kiest er dan toch zelf voor, als hij/zij iemand wil vermoorden moet diegene daar ook voor gestraft worden dat weet je zelf ook vanaf het begin, ongeacht of het een familie lid of een vriend is ja of nee. Dus jij wilt zeggen dat als je moeder iemand vermoord dat zij dan ook gelijk dood moet? Ja, zijn neemt dan toch ook het leven van een ander, dus dan moet haar leven ook maar genomen worden. Ja, daar heb je gelijk in, maar mensen kunnen toch veranderen? Is het: "eens een moordenaar, altijd een moordenaar"? Nee mensen kunnen veranderen, maar je hebt natuurlijk wel een grote kans dat als ze vrij komen dat ze het nog een keer doen, en als mensen weten dat de doodstraf weer ingevoerd is dan passen ze ook wat beter op met wat ze doen. Daar geef ik je helemaal gelijk in. Het zou een einde kunnen maken aan de criminaliteit. Dus als ik nou aan jou vraag "waarom moet de doodstraf ingevoerd worden in Nederland?" Dan zeg jij? Omdat het een eind aan de criminaliteit maakt, mensen met een gerust hart over straat kunnen, mensen wel beter oppassen met wat ze doen en het bv. moordenaars geen tweede kans geeft. En als ik nou aan jou vraag "Waarom moet de doodstraf niet ingevoerd worden in Nederland?" dan zeg jij? De belangrijkste reden vind ik dat de nabestaande zoveel verdriet hebben, maar ook omdat mensen dan bang zijn om iets verkeerd te doen, en alle mensen verdienen een tweede kans. Ja, misschien verdienen ze wel een tweede kans, maar stel je voor dat jou oom nou niet veroordeeld word tot de doodstraf en hij komt weer vrij. Zou jij dan nog met een gerust hart over straat kunnen lopen? Ben je dan niet vreselijk bang voor hem? Dat is toch ook geen fijn gevoel? Daar heb je een punt, En zeker ben ik wel bang voor hem, dalijk doet hij het nog een keer. Dat probeer ik je nou de hele tijd duidelijk te maken, dus dan is de doodstraf toch de beste oplossing? Ik vind dat de doodstraf ingevoerd moet worden maar alleen als je echt iets heel ergs gedaan hebt zoals bv. iemand vermoord hebt. Daar geef ik je helemaal gelijk in. Dus onze conclusie is: de doodstraf moet ingevoerd worden in Nederland maar alleen als je echt iets heel ergs gedaan hebt.

REACTIES

A.

A.

Zo! Dat is best wel heftig wat jij meemaakt! Sterkte ermee zou ik zeggen… Ik sluit me aan bij jou mening.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.