Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Criminaliteit

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas vwo | 439 woorden
  • 15 juni 2005
  • 72 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
72 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Criminaliteit Stelling: De criminaliteit stijgt te veel dus er moet strenger tegen worden opgetreden. De overheid is de laatste jaren veel bezig met de aanpak van criminaliteit, omdat het de laatste tien jaar sterk is toegenomen. We streven naar minder criminaliteit dan vorig jaar. En dat gaat elk jaar zo door. De overheid probeert het nog steeds lager te krijgen maar naar mijn mening lukt dat niet echt goed. De overheid heeft in 2004 veel gedaan tegen criminaliteit en dat had ook daadwerkelijk resultaat, een daling van criminaliteit. Maar merken wij daar in de maatschappij daar nou ook echt iets van? Wat heeft de overheid dan gedaan? Ze heeft zwaardere straffen uitgedeeld, zoals hogere celstraffen, geldboetes en ook TBS. Ook heeft de overheid door de hardere aanpakken, ruimte gemaakt in de cellen, voor criminelen die elke keer maar weer in hetzelfde circuit vallen maar die zouden van mij ook best met zijn tweeën in een cel mogen zitten. De overheid geeft de crimineel een 2e kans, hij of zij misbruikt die kans vind ik veel te vaak en valt weer terug in zijn of haar oude patroon. Maar ook de standaard maatregelen tegen criminaliteit zijn aangepast. Daarmee bedoel ik; meer camera toezicht, meer politieagenten op straat, mensen aansporen om gelijk na een delict aangifte te laten doen en foto’s van criminelen op het internet te gaan zetten, een goede aanpak om minder criminaliteit te krijgen. Aangifte doen is heel belangrijk, zo krijgt de politie een beter overzicht wat er allemaal gebeurd in de omgeving en kan gelijk maatregelen treffen. Het beleid van de Overheid heeft niet alleen positieve effecten, natuurlijk zijn er soms tegenvallers. Niet elk jaar haalt de overheid een daling in het percentage slachtoffers van criminaliteit. Ook vinden sommige mensen in de maatschappij, het extra cameratoezicht een inbreuk op privacy. Dat kan best maar er moeten regels gemaakt worden. Ook is er een afname rond de veiligheid op straat. De overheid plaatste daarom meer politie op straat. Deze schreven natuurlijk bekeuringen uit op auto’s waardoor meer blauw op straat zorgde voor meer bekeuringen. Dit wekte veel woede op bij mensen met een auto, maar als je niks verkeerd doet, krijg je ook geen boete en dus is dit geen goed argument om de vermeerdering van het aantal politieagenten op straat tegen te gaan. Ik vind dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen daden en als hij het verkeerde pad op gaat dan ook maar de consequenties moet dragen. Ik vind wel dat als jongeren het verkeerde pad opgaan er moet worden geprobeerd een oplossing te vinden samen met justitie en je ouders naar een oplossing.

REACTIES

J.

J.

de laatste zin klopt niet

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.