Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Shallow Hal (2001)

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 485 woorden
  • 18 mei 2005
  • 32 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
32 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Shallow Hal Deze titel is er niet voor niets want in deze film heet het hoofdpersonage Shallow Hal. Je vraagt je zeker af waarom Hal op lelijke vrouwen valt wel dit zal ik eens uitleggen. Op een dag zat Hal samen met een enorm goede en bekende psychiater in een vastgelopen lift. De hele tijd hebben ze gepraat met elkaar uren aan een stuk. Plots vertelde Hal dat hij alleen naar het uiterlijke keek en dat hij de perfecte vrouw wilde maar nooit kan hij zo een vrouw in handen krijgen. Toen zei de psychiater hem dat hij moest kijken naar het innerlijke en niet naar het uiterlijke, met een vreemd gebaar betoverde hij Hal en vanaf toen zag hij al de lelijke vrouwen als mooie slanke vrouwen zonder mankementen. Op een dag ontmoette hij een dikke vrouw maar dat wist hij niet, zijn vriend vertelde hem dat de vrouw lelijk en dik was maar dat geloofde hij niet. Toen hij na een lange tijd met Rosemarie de dikke vrouw op restaurant ging kreeg hij een telefoontje van zijn vriend, zijn vriend had gepraat met de psychiater die in de lift zat en het hele verhaal vertelt van Hal en zijn vriendin. De vriend van Hal zegde een spreuk aan de telefoon zodat Hal weer normaal werd. Toen zag hij een dikke vrouw zijn vriendin eten van zijn eten hij vroeg aan de infobalie wie dat was en ze vertelde hem dat het zijn vriendin was. Toen wilde hij haar een hele tijd niet meer zien, maar toen besefte Hal dat hij haar niet zomaar kon laten vallen en hij besloot dan maar om weer samen te zijn en ze gingen dan samen op reis voor tien maanden. Maar we magen zeker de regisseurs niet vergeten de makers van de film zijn Bobby Farrrelly en Peter Farrelly. De twee belangrijkste personages zijn Gweneth Paltrow die Rosemary speelt in de film, eerder was ze ook te zien in Great Expectionsen in Shakespeare in Love. Ons tweede personage is Jack Black of Shallow Hal, hij deed ook mee in de film High Fidelity als asociale platenverkoper. Jack was perfect om iemand als Hal te spelen. Voor ik het fragment toon zal ik zeggen wat er ervoor gebeurde. Hal zat samen met die spychiater in de lift hij vertelde hem dat hij alleen naar het uiterlijk kijkt. De psychiater vertelde hem dat hij naar het innerlijke moest kijken en betoverde Hal met een vreemd gebaar. Vanaf nu ziet Hal alle lelijke mensen als knappe mensen die perfect zijn. (nu kijken we naar het fragment) Ik heb dit fragment gekozen omdat Hal alle vrouwen perfect ziet en er is geen enkele lelijke vrouw op de dansvloer. Zijn vriend Jason Alexander of in het echt George Costanzo ziet die vrouwen als lelijke meisjes. Zo zie je dat Hal alleen kijkt naar het innerlijke en zin vriend kijkt naar het uiterlijk…

REACTIES

J.

J.

heey heel erg bedankt van je filmverslag ik heb een 8.9 gekregen

18 jaar geleden

U.

U.

hey zit je op farrel ofzo ?

17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.