Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zwart werken

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 513 woorden
  • 27 april 2005
  • 139 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
139 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Wat is de onderzoeksvraag? De onderzoeksvraag is Wat vind men in het algemeen van zwart werken? Wat zijn de 3 deelvragen? De 3 deelvragen zijn: - Hoeveel procenten van de ondervraagde mensen werkt zwart of heeft ooit zwart gewerkt? - Wat zijn de belangrijkste redenen om zwart te werken? - Hoe ligt het verband tussen zwart werken en het beroep/de opleiding dat/iemand heeft? De 2 zelf bedachte deelvragen: - Wat vinden oudere mensen van zwart werken? - Doen allochtonen of autochtonen meer zwart werk? Wat is de onderzoeksplan? - enquête vragen bedenken - enquête houden - deelvragen beatwoorden - informatie verwerken - het werkstuk maken Hoeveel procent van de ondervraagde mensen werk zwart of heeft ooit zwart gewerkt? Er heeft 30% ooit zwart gewerkt van de geanceteerde mensen, 20 geanceteerde is 0.5% dus 3x2 is 6 mensen hebben ooit zwart gewerkt of werkt zwart.
Wat zijn de belangrijkste redenen om zwart te werken? De belangrijkste redenen zijn : dat het meer oplevert dus dat je meer verdiend en dat je geen belasting er over betaald maar de belangrijkste is toch dat de mensen te weinig verdienen of hun opleiding is niet hoog genoeg om een goed betaald werk te vinden. Hoe ligt het verband tussen zwart werken en het beroep/de opleiding dat iemand heeft? Het verband is dat de mensen die slecht opgeleid is dat die mensen toch minder verdienen dan iemand die bijvoorbeeld hoger opgeleid is dat die toch wat meer verdiend. Het beroep heeft ook met de opleiding te maken want, als je slecht opgeleid bent en je bent vuilnisman/vrouw dat je toch niet meer dan €1.000 t/m1.500 per maand maar iemand met een hoger opleiding en die bij een de beveiliging werkt verdient € 1.575 t/m 1.900 per maand. Dus er is wel verband met de opleiding en de beroep die iemand heeft. Wat vind men in het algemeen van zwart werken? Men vind in het algemeen toch dat zwart werken moet kunnen voor de mensen die het nodig hebben, maar sommige mensen zijn er ook tegen want, ze vinden niet dat je je regering moet belazeren.Dus het mening verschilt daar over maar in het algemeen zijn de meeste mensen die zwart werken geen probleem vinden. Wat vinden oudere mensen van zwart werken? Ouderen mensen rond de 50 of ouder vinden toch dat er niet veel zwart gewerkt moet worden omdat,de mensen die het niet doen daar de dupe van worden door belasting verhoging,Ze vinden dat die mensen een misschien een bij baantje moeten gaan zoeken of bezuinigen op luxe dingen zoals: een mobieltje of een dvd speler ,computer enz. Doen allochtonen of autochtonen meer zwart werk? Nou de meeste mensen vonden die vraag racistisch op het enquête maar het is toch zo dat de autochtonen beter werk vinden en opgeleid zijn waardoor de beter werk vinden,Maar de allochtonen niet allochtonen werken zwart omdat de meeste van uit hun land goed opgeleid zijn waardoor ze hier ook goed werk kunnen vinden maar de Turken en de Marokkanen zijn toch de meest slecht opgeleide allochtonen waardoor hun meer zwart werk doen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.