Waar heb jij je schoolspullen gekocht?

Doe mee aan het Back To School onderzoek over schoolspullen en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro.

The Pianist (2002)

Beoordeling 3.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 395 woorden
  • 14 februari 2005
  • 66 keer beoordeeld
Cijfer 3.5
66 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Laat van je horen: schrijf een brief en kom in de krant 📰

Ook dit jaar organiseert Nieuws in de Klas een schrijfwedstrijd waarbij het winnende verhaal wordt gepubliceerd in de krant. Schrijf jij het meest vlammende betoog, best onderbouwde of scherpste opinie over wat er nu speelt in de wereld, dichtbij of ver weg? Of het nu gaat over het milieu, geloof, vluchtelingen of het nieuwe kabinet, AI of gender-issues, alle meningen zijn welkom. 

Doe mee!
The Pianist Filmverslag Godsdienst. 1. Algemene gegevens - Wat is de titel van de film? > The Pianist - Leg de titel uit > De hoofdrolspeler is een goede pianist - Is de titel op basis van een boek gemaakt? > Ja - Wat is de titel van het boek? > In Engels: The Pianist, In Frans: Le Pianiste, In Nederlands: De Pianist - Wie is de schrijver van het boek? > Wladyslaw Szpilman - Wie is de regisseur van de film? > Roman Polanski - Wie is de scenarioschrijver > Ronald Harwood - In welk land is de film gemaakt? > - Welke taal spreekt men in de film? > Engels en Duits - In welk jaar is de film gemaakt? > 2002 - Wie spelen de hoofdrollen? > Adrien Brody speelt Szpilman - Heeft de film prijzen gewonnen? > Ja - Welke prijzen heeft deze film gewonnen? > Voor de beste acteur: Adrien Brody, voor de beste director: Roman Polanski en voor de beste film gebaseerd op een boek. Dit maakt een totaal van 3 oscars - Wie maakte de muziek van deze film? > - Is de muziek belangrijk in de film? > Ja, omdat het leven van de hoofdrolspeler een en al muziek is. 2. Inhoud van de film Deze film gaat over een Jood, Wladyslaw Szpilman. Wladyslaw Szpilman Speelt piano, hij is een goede pianist. Er is alleen een probleem die hem tegemoet komt. De 2e wereldoorlog breekt uit en hij is Jood.
3. Bespreking van de film *Soort film
Het is een oorlogsfilm. Dit is logisch, omdat het eigenlijk draait om de oorlog. Maar het is ook een drama. Want er gebeuren vreselijke dingen. *De plaatsen war de film zich achtereenvolgens afspeelt
Eerst in de woonplaats van Wladyslaw Szpilman, daarna in de concentratiekampen, later gaat hij van plaats naar plaats om onderdak te zoeken en onder te duiken. Alle plaatsen waar hij is geweest, zijn waar en niet verzonnen. 4. De bedoeling van de film Ik denk dat de regisseur je wil laten weten hoe het in de oorlog was, maar hij maakte niet alleen hierover deze film. Hij wilde ook de biografie naar voren laten komen van Wladyslaw Szpilman. Als je deze film ziet, weet je hoe het er in de meeste oorlogen aangaat. 5. Recensie Ik vond hem juist erg spannend, omdat het over de oorlog gaat. Je weet niet veel over zo’n onderwerp. Het is ook leerzaam, omdat je niet goed weet hoe het is geweest toen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Pianist (2002)"