Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Night of the proms

Beoordeling 8
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 367 woorden
  • 27 januari 2005
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 8
5 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Van Dik Hout Van Dik Hout is een van de meest toonaangevende bands van Nederland. In 1994 had Van Dik Hout een album “vier weken”, in1995, 1997. 2000 en 2002 brachten de jongen nog meer albums uit. Alle albums waren vooral in Nederland een groot succes. Ze zongen drie van hun bekende nummers bij deze Night of the Proms, het grootste succes bij dit publiek was het populaire nummer “stil in mij”. Iedereen zong keihard mee en Van Dik Hout hield het publiek goed bezig. CKV-Vragen: The Night of the Proms 1 Wat hoor je: In welke stijl word het gespeeld? Het was een mix van klassiek en pop. 2 Wat hoor je: Welk aspect van de muziek trekt veel aandacht? De harmonie trok veel aandacht, elke keer wanneer er iemand kwam optreden, gaf de presentator en geweldige speech voor diegene en zorgde ervoor dat hij of zij die het optreden kwam doe met veel respect en harmonie behandeld werd. De instrumentatie trok de meeste aandacht. Elk gespeelde nummer had een groot orkest, een koor van 100 man en drie prachtige danseressen op de achtergrond. 3 Wat hoor je: Geef karakterisering van sfeer of stemming. De stemming van harmonieus en gezellig. Het publiek deed leuk mee met de artiesten en de presentator. Bijvoorbeeld door te klappen of mee te zingen. 4 Wat hoor je: Waar word de muziek geseeld? Het was in Ahoy, een soort stadion met een gigantisch podium. 5 Wat hoor en zie je: Is de muziek onderdeel van een groter geheel? Nee, er was een geheel zelfstandig orkest. 6 Werkwijze: Hoe verhoudt zich de uitvoering tot de oorspronkelijke compositie

Bewerking waarvan de musici niet (mogen) afwijking. 7 Inhoud: Welke niet-muzikale aspecten spelen in de muziek een rol? Het publiek. Iedereen kreeg een lampje waarmee je in de lucht kon zwaaien als er een mooi liedje kwam. De presentator en de danseressen die het publiek vermaakten. Het decor, op de achtergrond zag je een heel groot scherm, waar ze mooie foto’s op afgebeeld hadden. 8 Inhoud: Wat is het verband tussen tekst en muziek? De muziek versterkte juist de inhoud van de tekst. 9 Betekenis: Welke betekenis of functie heeft de muziek? De klassieke muziek roept de emotie bij mensen en de popmuziek had meer een amuserende functie.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.