Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De kleine blonde dood (1993)

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 784 woorden
  • 29 september 2004
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
30 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titelverklaring. De titel is: De kleine blonde dood. Mickey is een klein blond jongetje en gaat dood. Dus de kleine blonde dood. Waar speelt het zich af? Het speelt zich af in een grote stad. Welke stad het is wordt niet genoemd. Verder speelt het zich af: Tijdens het schoolreisje van Valentijn rond de grens van Nederland en Duitsland. De telefooncel, het vakantiehuisje, de kermis, het huis van Valentijn, het huis van Mieke, In verschillende disco’s waar Valentijn uitgaat het ziekenhuis en het crematorium. Wanneer speelt het zich af? Het eerste stuk van de film speelde een tijdje geleden af, want toen was Valentijn nog maar 8 jaar ongeveer. De rest van de film speelt zich ongeveer 14/15 jaar later af. Toen was Valentijn een jaar op 22/23. Ik denk dat de film zich rond 1955 afspeelt. Omdat zijn vader het over de oorlog heeft en Valentijn heeft de oorlog niet mee gemaakt. Hij is daar 8 dus dan moet het ongeveer 10 jaar later zijn. De film is van 1993.
Thema. Het thema is dood. 3 Hoofdpersonen. Antonie Kamerling als Valentijn Boecke. Valentijn kan soms heel lief zijn maar ook heel koppig en ook wel een beetje agressief. Hij heeft blond haar en blauwe ogen. Ik vond hem goed acteren. Hij kon heel lief zijn voor Mickey maar ook heel boos zijn. Hij speelde de scènes in de disco’s wel goed, vond ik. Eigenlijk vond ik alles wel goed van hem ik vond niets slecht. Hij is ongeveer 22 of 23 jaar. Loes Wouterson als Mieke. Mieke is soms heel lief en zorgzaam maar ze slaat Mickey ook wel eens. Mieke heeft blond haar tot ongeveer haar schouders. En ze heeft blauwe ogen. Ze speelde goed de strenge moeder maar ze kon ook lief zijn voor Mickey. Bij haar vond ik het slecht dat ze Mickey sloeg. Ze is ongeveer 40 jaar. Olivier Tuinier als Mickey. Mickey is een vrolijk, lief en een erg speels jongetje. Hij heeft kort blond haar en hij heeft ook blauwe ogen. Hij is niet zo groot. Ik vond hem heel goed acteren. Hij speelde een lief en schattig jongetje. En dat vind ik wel leuk aan hem. Ik vond eigenlijk niets slecht van Mickey. Hij is 7 jaar. Toegevoegde waardering. * = slecht ** = matig *** = middelmatig **** = goed ***** = toppie
Ik vind dat de film **** krijgt. Ik vind het een goede film. Er zit een goed verhaal in, van het begin tot het eind. Ik vind het mooi omdat er emotionele scènes in voorkomen. En ik vind het indrukkweken om te zien. Valentijn wou eigenlijk helemaal geen kind maar uiteindelijk houd hij toch nog heel veel van Mickey. Ontroerendste scène. De mooiste scène vond ik op het eind. Valentijn moest afscheid nemen van Mickey en moest daarna de kamer verlaten. De dokter zou de stekkers er dan uittrekken van Mickey’s beademing. Maar terwijl Valentijn afscheid neemt van Mickey trekt hij snel de stekkers eruit. Dat vond ik wel indrukwekkend. Korte samenvatting. Het verhaal begint in een flashback dat Valentijn met school in een bos is. Hij ziet een vlinder en gaat er achter aan. Hij vangt de vlinder en verdwaalt. Hij wordt door de Duitsers weer terug gebracht. Thuis geeft hij de vlinder aan zijn vader die vlinders verzamelt. Maar als hij hoort dat de vlinder uit Duitsland komt wordt hij woest en slaat Valentijn. Valentijn’s vader heeft een slecht verleden met de oorlog. Dan zie je Valentijn ongeveer 15 jaar later. Valentijn is een dichter. Hij komt zijn vroegere lerares Mieke tegen, ze vrijen in een telefooncel. Als Mieke zwanger blijkt te zijn van hem, weet Valentijn niet meer wat hij moet doen. Valentijn komt er achter dat Mieke Mickey (hun zoon) slaat en wilt daarom dat Mickey bij hem komt wonen. Ze hebben samen veel plezier, ook al heeft Mickey af en toe last van hoofdpijn. Valentijn gaat naar Parijs voor zijn werk en daarom past de oppasser op Mickey. Mieke eist Mickey terug van de oppasser en zij kan daar niets tegen doen. Bij Mieke valt Mickey van de trap. Hij heeft al een tijdje een knobbeltje in zijn hoofd en die is nu geknapt. Daardoor ligt hij in coma. De dokter en Valentijn geven het op. Mickey wordt alleen maar in leven gehouden door de beademingsapparatuur. Valentijn moet afscheid nemen van Mickey en moet daarna de kamer verlaten. De dokter zou de stekkers er dan uittrekken van Mickey’s beademing. Maar terwijl Valentijn afscheid neemt van Mickey trekt hij snel de stekkers eruit. Daarmee wordt Mickey’s leven beeindigd. Valentijn krijgt van Mieke een foto. Die foto had Mickey de dag van zijn val bij zich. Het is een foto van Valentijn en Mickey op de kermis. Daar wordt Valentijn erg ontroerend van.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De kleine blonde dood (1993)"