Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Roltrappen

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 272 woorden
  • 29 september 2004
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
27 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Roltrappen:

Ik hou het over roltrappen het lijkt me een leuk onderwerp om meer over te weten.

Een roltrap is een trap die door een soort rails naar boven of naar beneden wordt bewogen. Iedere trede heeft zijn eigen wielentjes die op de rails lopen. Een elektromotor drijft de roltrap aan. De motor laat grote tandwielen draaien; deze passen in de schakels van een ketting en trekken de ketting met de hele rij treden eerst naar boven, waarna ze een bocht maken (eens soort lus)
dan weer naar beneden waar zij weer een bocht maken. Bovenaan een roltrap die naar boeven gaat, gaan de treden over in glad loopvlak en glijden in een spleet van de vloer. Hierdoor wordt het afstappen makkelijk gemaakt. De treden gaan de hele weg terug aan de achterkant van de roltrap en komen weer te voorschijn door een spleet in de grond, zodat ze weer omhoog kunne. Een roltrap die naar beneden gaat, werkt het zelfde de treden gaan dan echter van boven naar beneden. De motor laat ook het rad dat de flexibele leuning in beweging ze draaien met dezelfde snelheid als waar mee de treden bewegen de leuning dient om te bewegende roltrap op en af te komen.


Enkele apparaten uit je dagelijkse omgeving met dezelfde werking zijn: Ik wist niet echt iets maar roltrappen kom je toch overal wel tegen bijvoorbeeld bij een station of winkels en daar kom je ook vaak.

Wat ik geleerd heb van deze opdracht is dat hoe roltrappen in elkaar zitten en hoe ze werken.

Bronvermelding:

Techniek ontdekken Neil Ardley davidsfonds hoe zit dat in elkaar Kaufman Het spectrum

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.