Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Gedragsregels op school

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Uiteenzetting door een scholier
  • 4e klas havo | 497 woorden
  • 23 september 2004
  • 46 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
46 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Uiteenzetting: De gedragsregels op school.

Goed gedrag van leerlingen en leraren op school is heel belangrijk. Dat moet om orde op school te houden. Daarvoor zijn gedragsregels gemaakt. Aan deze regels dient iedereen zich te houden.
Om een goede werksfeer te creëren zijn de volgende regels waar leerlingen zich aan dienen te houden:

1. Respect tonen voor elkaar.

Een belangrijk onderdeel is dat mensen respect tonen voor elkaar. Je moet elkaar in je waarde laten en iedereen mag zijn eigen mening hebben. Ook is discriminatie vaak aan de orde. Dit is ook geen respect tonen voor elkaar. Je moet iedereen accepteren zoals ie is. Grotendeels gebeurt dit ook wel op scholen, maar het pesten en buitensluiten komt nog regelmatig voor. En krijgen ze hun straf. Dit blijkt ook uit het interview dat ik heb afgenomen.

2. Roken op school.

Op veel scholen is het verboden om te roken. Ook zijn er op een aantal scholen speciale rokerspleintjes aangelegd. Daar kunnen leraren/leerlingen dan in een pauze of tussenuur een sigaretje roken. Hierdoor blijft de troep bij elkaar en krijgen de personen die niet tegen de rook kunnen er geen last van.


3. Uitgestuurd.

Het misdragen van leerlingen tegen leraren of tegen andere leerlingen komt nog regelmatig voor. Ook het niet opletten of verstieren van de les gebeurt vaak. Dit kan het gevolg hebben dat hij er uitgestuurd wordt. Hierop volgt dat hij naar de coördinator moet en hij straf krijgt. Die straffen verschillen per school. Maar meestal houd dat in dat je moet corveeën of na moet blijven.

4. Te laat komen.

Iedereen dient voor de 2e bel zich te melden in zijn lokaal waar hij les heeft. Komt hij pas na de 2e bel het lokaal in dan heeft de leraar het recht de leerling terug te sturen. Die leerling dient zich dat te melden bij de receptie en dat moet ie een briefje invullen. Dan krijgt hij een briefje terug en kan hij de les weer in. Als een persoon te vaak te laat is gekomen dan krijgt hij straf. Die straffen zijn ongeveer het zelfde als bij het uitgestuurd worden uit de klas.

5. Drugs/wapenbezit.

Het bezit van drugs en/of wapens is ten strengste verboden. Dit kan tot gevolg hebben dat je wordt geschorst of dat je van school af wordt gegooid. Ook wordt dit gemeld bij de politie en krijg je een proces-verbaal. Dit houdt in dat je een strafblad hebt en dat kan gevolgen hebben voor de rest van je leven.

Dus om te zorgen dat er orde blijft op de school dient iedereen zich aan regels te houden: Je moet respect tonen voor elkaar, houdt je aan de regels dus kom niet te laat en zorg dat je er niet uitgestuurd wordt.
Ook mag je niet op school roken. Hiervoor is er een speciaal pleintje. Drugs en wapenbezit is ten strengste verboden. Als dit voorkomt dan wordt de politie ingeschakeld en dit kan gevolgen hebben voor de rest van je leven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.