Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Documentatiemap

Beoordeling 2.9
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 593 woorden
  • 18 juni 2004
  • 112 keer beoordeeld
Cijfer 2.9
112 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Balansverslag/conclusie

Voor deze opdracht hebben we heel veel tijd gehad. Achteraf gezien had ik die tijd echt nodig. Ik heb het niet zo goed gepland. Ik had het veel eerder af kunnen hebben als ik er eerder mee was begonnen. Wel had ik de interviews op tijd af, maar niet op tijd verwerkt. Dat was niet zo handig, maar ik heb er wel van geleerd.
Toen ik met de inleiding en de interviews begon, vond ik het eigenlijk al geen leuk onderwerp meer, maar ik wist niets anders. Tenslotte had iedereen al dyslexie dus dat wilde ik ook niet. Ik liet het hier dus maar bij. Uiteindelijk heb ik er toch nog met meer plezier aan gewerkt dan dat ik dacht. Ook dacht ik dat het veel meer werk zou zijn dan dat het eigenlijk was. Dat was deels mijn eigen schuld, want door deze documentatiemap en het profielwerkstuk maakte ik me heel snel zorgen dat het niet af zou komen. Uiteindelijk is het allebei toch nog goed gekomen. Daar ben ik heel blij mee.
De interviews gingen goed. Ik heb door deze interviews veel informatie gekregen. Ook heb ik veel informatie gekregen uit Onze Taal. Deze informatie heb ik gekopieerd en doorgelezen. Wel vind ik het zeer jammer dat ik geen informatie heb gekregen nadat ik een e-mail had gestuurd naar de redactie van Onze Taal. Dat vond ik er jammer, maar ik had geen tijd meer om een andere instantie een brief te sturen, dus heb ik het maar zo gehouden. Wel stond er nog een site in de e-mail die ik terug kreeg, maar dat kostte geld als ik daar wat van wilde hebben. Dit heb ik maar niet gedaan, maar ik heb informatie van andere sites van Internet gehaald. Hier heb ik wel wat informatie kunnen vinden en gelukkig was dit gratis. Toen ik bezig was met mijn documentatiemap, hoorde ik van andere klassen dat ze al die deelvragen moesten beantwoorden. Ik was dus helemaal gestresst want ik wist niet of ik dit nou ook moest doen of niet. Het was mij nog niet helemaal duidelijk. Ik heb toen wat mensen uit mijn klas gebeld en gevraagd wat we nou moesten doen. Zij zeiden dat je alleen maar interviews, een brief en verdere informatie moest hebben. Ik was dus helemaal opgelucht, want dat scheelde heel veel werk voor mij. Toen ik klaar was met de interviews en de informatie opzoeken, ben ik naar Dhr. Bonte gegaan om te vragen of er nog meer in moest. Hij vertelde mij dat er nog een balansverslag en een conclusie bij moest. De volgende dag wist ik al niet meer wat er in de conclusie en in het balansverslag moest staan. Ik vond het namelijk allebei hetzelfde, dus Dhr. Bonte maakte er maar 1 ding van. Hoe ik het ging noemen, mocht ik zelf weten, vandaar dat er dus ook staat balansverslag/conclusie, omdat het allebei in een is.

Ik heb wel veel informatie gehaald uit de interviews. Op Internet was er ook wel wat te vinden, dus daar was ik ook heel blij mee.
Ik vond de opdracht zelf niet echt superleuk. Ik had liever iets anders gehad. Ik zou dan niet weten wat, maar dit vond ik niet echt boeiend.
Achteraf gezien viel het allemaal wel mee en heb ik toch nog veel informatie gekregen, meer dan ik verwacht had. Ik heb hieruit ook geleerd dat ik beter moet plannen en me niet zo snel druk maken, want het komt wel goed. Wel ben ik blij dat het nu eindelijk af is.

REACTIES

A.

A.

Wat heb ik hieraan? Je kon beter de balansverslag zelf op scholieren.com zetten ipv je nawoord. Daar hebben we namelijk wat meer aan.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.