Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Estland

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 278 woorden
  • 6 juni 2004
  • 57 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
57 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Estland De republiek Estland ligt ten noorden van Letland, aan de Baltische zee, Estland is het meest noordelijk gelegen land van de Baltische staten. Aan de oost-grens ligt Rusland, ten noorden en ten oosten ligt de Baltische zee. Estland is het dunst bevolkte van de Baltische staten (30 inwoners/km²). De hoofdstad is Talinn. Met 1.4 miljoen in-woners heeft Estland er tien keer minder dan België. Estland Taal: Ests Hoofdstad: Talinn President : Arnold Rüütel Oppervlakte: 45 230 km² Inwoners: 1.4 miljoen Munt: Estse kroon (1€=15.6 Estse kroon) Op vlak van technologie is Estland erg vooruit op de andere Europese landen, In elke straat van elke stad is wel toegang tot het internet. Ook stemmen, belastingsbrieven invullen en andere zaken gebeuren er via internet. Ondanks de economische ommezwaai ongeveer tien jaar geleden is Estland nog altijd niet op peil van de andere Europese landen, ook al zijn ze het snelst groeiende land uit de regio. Door hun toetreding tot de Europese Unie zal daar waarschijnlijk verandering in komen. Investeerders van telecommunicatie en technologie vestigen zich gemakkelijk in Estland omdat het een ontmoetingsplaats is van de Scandinavische landen, de Baltische staten en Rusland. Het onderwijs is van een hoog niveau in Estland, dat verklaart de grote economische groei, een est spreekt zijn talen, wat ook weer een pluspunt is voor rijke buitenlandse investeerders. slechts 64% van de bevolking is echt Ests, de rest is Russisch (29%), dat komt omdat na de tweede wereldoorlog veel Russen zijn geëmigreerd naar Estland, een groot deel van de bevolking is ook fins en de rest komt uit Duitsland en Oekraine. Estland heeft een koud klimaat, met koude winters, en warmere zomers, maar toch nog niet zo warm als bij ons.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.