Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Huiswerk: de droom van elk kind?

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas havo | 463 woorden
  • 21 maart 2004
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
27 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Huiswerk: de droom van elk kind?? Huiswerk! Dat vindt niemand leuk. Na een dag zwoegen op school heeft natuurlijk niemand meer zin om nog het huiswerk te maken. Het schijnt ook niet gezond te zijn voor het lichaam, geestelijk gezien. Zou het dan niet beter zijn om huiswerk af te schaffen en in plaats daarvan een uurtje langer op school te zitten om in die tijd je huiswerk te maken? Geen huiswerk, geen stress. Zo denk ik en ik denk dat ik niet de enige ben die zo denkt. Ik denk dat wel meer mensen er zo over denken. Wanneer scholieren huiswerk mee naar huis nemen raken ze vaak in de stress. Dit is echt enorm fout! Na een dag hard zwoegen op school moet een leerling zich juist kunnen ontspannen. Alles wat hij geleerd heeft even opzij zetten en met een glas limonade even tot rust komen. Een duidelijk onderscheid tussen werk en privé-leven is namelijk bevorderlijk voor een gezond werkklimaat. Als huiswerk zou worden afgeschaft, zouden leerlingen meer vrije tijd overhouden voor andere dingen, zoals sporten en sociale contacten onderhouden. Wat ook heel erg belangrijk is. Ook wil ik een voorbeeld geven. Bijvoorbeeld kees is om kwart voor drie uit. Het is super mooi weer buiten en hij heeft om half vier afgesproken met zijn vrienden om te gaan voetballen. Wanneer hij zijn spullen aan het bij elkaar rapen is komt hij z’n moeder tegen. Ze vraagt of Kees wel zijn huiswerk af heeft. Kees heeft dit nog niet gedaan en moet eerst zijn huiswerk gemaakt hebben voordat hij mag gaan voetballen. Kees gaat als een speer naar boven en maakt snel zijn huiswerk. Maar wat heeft dit nou voor zin? Hij is op dit moment niet geconcentreerd en zal dus geheid fouten gaan maken. Wanneer kinderen hen huiswerk dus thuis moeten gaan maken doen vele dit veel minder geconcentreerd dan wanneer ze dit op school doen. Dan maar iets langer op school vind ik persoonlijk. Als ze dan bijvoorbeeld een uurtje tot anderhalf uur langer op school zitten, kunnen ze hun huiswerk maken en dan wanneer ze thuis zijn kunnen ze andere dingen gaan doen. Ook scheelt het geen huiswerk hebben heel erg met het gewicht van je boekentas. Als je geen huiswerk hoeft mee te nemen naar huis kan je die boeken op school laten liggen en kan je met een lichte tas terug naar huis. Naar mijn mening vind ik het dus een goed idee om huiswerk af te schaffen. Maar dan wel in ruil voor één of twee uurtjes langer op school. Ik weet dat lang op school zitten ook niet alles is. Maar zo kan je tenminste je huiswerk maken en als je iets niet snapt. Kan je het gelijk vragen aan een docent.

REACTIES

L.

L.

thnx voor de brief moes k ff hebbe voor werkstuk

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.