Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Jongerencultuur

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 428 woorden
  • 24 november 2003
  • 66 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
66 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Jongerencultuur. Op veel scholen zijn een hoop verschillende soorten groepen te vinden. Deze groepen bevatten een geheel eigen cultuur. Je kan zo groep vooral herkennen aan hun eigen style. Maar hoe ontstaan deze groepen eigenlijk. Soms zijn de groepen zo extreem bezig, dat ze andere groepen volledig afkeuren waardoor er dus onenigheid ontstaat. Het valt op dat elke groep een eigen smaak voor muziek heeft. Zou de muziek de groepen beïnvloeden met het vormen van een groep? . (Objectief) Omdat er zoveel muzieksoorten bestaan, heeft iedereen zijn eigen smaak. Als mensen er achter komen dat zij niet de enige zijn met die smaak, maar dat er meer mensen zijn, die van die muzieksoort houden. Vormen ze daar vaak een groep mee. Een groep begint meestal klein, maar in der loop van tijd, gaat die groep zich steeds meer uitbreiden. Zo krijgt de groep ook een eigen style, bijvoorbeeld: de kleding, extra wijde broeken dragen, met extra wijde truien. Zo zijn er bijvoorbeeld: de gabbers ontstaan, de alto’s en de hip hop figuren. Hierdoor voelen jongeren zich meer op hun gemak, omdat ze weten dat ze niet de enige zijn die van die muzieksoort houden. (Empirisch argument)Veel scholen proberen deze groepen tegen te gaan. Ze proberen namelijk de groepen te splitsen, zodat ieder in een andere klas komt. Om maar te hopen dat ze dan andere jongeren leren kennen. Maar dat heeft natuurlijk geen enkele zin, als een jongere niet het standaard kind is, maar juist een beetje af wijkt met kleding en muzieksoort. Wordt hij/zij gauw voor gek geklaard. En wordt dus het nieuwe mikpunt van de klas. Kijk zelf maar naar het dagelijkse leven op school. Hoe vaak wordt een jongen/meisje wel niet gepest omdat hij/zij anders is. (Moreel argument) De scholen moet gewoon de groepen met rust laten, want dan is er niets aan de hand. Laat een groep toch met petjes lopen of een hoofdtelefoon om een nek bengelend. Als zij hierdoor op hun gemak voelen, laat het dan zo. Wij mogen niet hun standpunt in het leven afpakken waar zij voor staan. Daarvoor is Nederland namelijk een vrij land. Ik wil hierop dus nog extra benadrukken. Dat de groepen op scholen, gewoon voor sommige mensen een veilig gevoel geeft en dit gevoel mogen wij niet afpakken. Door die groepen is de school ook niet zo saai en standaard, zo ontstaat er een beetje sfeer. Men kan gewoon niets tegen die groepen doen. Ze bestaan er als sinds vroeger, zoals de vikingen en de indianen. Dus groepen blijven altijd bestaan.

REACTIES

I.

I.

Goed werkstuk;)

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.