Importhuwelijken

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 598 woorden
  • 16 november 2003
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
28 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Importhuwelijken Er is sprake van een probleem
Ruim 20 000 niet-Nederlanders zijn naar Nederland geïmmigreerd om te gaan samenwonen of trouwen met iemand die voor een langere tijd in Nederland woont. Ongeveer 7000 komen van Turkse of Marokkaanse afkomst. Meestal is het bij de Turkse of Marokkaanse dat die hier niet komen trouwen voor de liefde maar omdat ze het hier beter hebben. Vele van die mensen kunnen ook nog maar amper of helemaal geen Nederlands. Dit is een ernstig probleem, omdat als het zo door blijft gaan Nederland over een paar jaar overvol is. Ook is het zo dat de Nederlandse bevolkingsdichtheid 3% is en dat die van de allochtonen 25% is. Zo kan er dus ook geen plaats meer worden gemaakt voor echte vluchtelingen, die hier komen omdat ze in hun eigen land met de dood bedreigt worden niet omdat ze het beter willen hebben. Dit probleem is het gevolg van een beleid
Nu is het zo dat je gewoon met een familielid uit een ander land kan trouwen. Omdat ze vaak niet weten of het nou familie is of niet. Ook is de minimale leeftijd om te trouwen 18 jaar. Ik vind dat die verhoogt moet worden, want tegenwoordig trouwt er niemand meer op z’n 18e en 18 is gewoon veel te jong, want dan weet je gewoon nog niet wat je echt wil ik geloof niet dat iemand dan echt uit liefde al op z’n 18e gaat trouwen. Ook is het zo dat als je 3 jaar getrouwd bent in Nederland mag blijven wonen. Ik vind drie jaar veel te weinig. Ik heb de volgende oplossingen hiervoor gevonden: - Niet meer met een familielid uit het buitenland trouwen. Ze dan ook zorgen dat dit echt niet gebeurt. - Ook vind ik dat je pas op een hogere leeftijd mag trouwen bv een leeftijd van 24 jaar. - Ik vind ook dat je minstens 10 jaar getrouwd moet zijn, als ze eerder zijn gescheiden moet de partner terug naar het buitenland. - De inburgeringscurces moet blijven, maar dan wel zo dat ze ook echt Nederlands kunnen en dat ze zich volledig kunnen aanpassen aan de Nederlandse cultuur.
Mijn stelling luid dan ook: Ik vind dat ze strengere maatregelen moeten nemen tegen importhuwelijken met nadruk op de Oosterse landen. Hier heb ik dan ook mijn argumenten voor: - De meeste huwelijke zijn niet uit liefde, maar om het hier beter te hebben of om een familielid hierheen te halen. - Vele vrouwen die in Nederland wonen zijn op hun 16e of 17e al uitgehuwelijkt met iemand uit het land van herkomst, terwijl ze die niet eens ooit gezien hebben. Dus zo’n huwelijk moet haast wel stuk gaan. - Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking is allochtoon in Nederland, waarom zouden ze hun partner dan perse uit een ander land moeten halen waar ze haast nooit geweest zijn. - Na 3 jaar huwelijk gaan ze meestal scheiden, om zo weer opnieuw weer iemand binnen te halen. Argumenten tegen en de weerleggen hiervan: - Mensen mogen toch zelf kiezen met wie ze trouwen, daar heeft de overheid toch niets mee te maken. Weerlegging: Dat is misschien wel zo, maar je kan niet zeggen dat er zo veel buitenlanders hun liefde hebben gevonden in een land waar ze af en toe zijn geweest op vakantie. En dat er haast geen een zijn liefde in Nederland kan vinden, terwijl ze hier zijn opgegroeid en alles van dit land kennen. Mijn eindconclusie luidt: Er moeten strengere maatregelen tegen importhuwelijken komen, anders raakt Nederland te vol, en zou er geen plaats meer zijn voor vluchtelingen die het echt nodig hebben.

REACTIES

F.

F.

jij hebt mijn gewoon heel goed geholpen...jij bent mijn redding in nood...want ik moest wat voor school maken en dit moest ik precies hebben.....BEDANKTTTTTTTTTTTT..

20 jaar geleden

M.

M.

ik vond dit betoog heel goed bruikbaar...zijn er ook de websites bekend waar deze informatie vandaan is gehaald?

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.