Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Op Sterk water

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 417 woorden
  • 10 juni 2003
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
13 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Algemeen: De naam van de voorstelling is ‘Op sterk water’. Ik heb de voorstelling in Figi gezien. Met kunstendag gingen we naar figi, en daar gingen we kijken naar die voorstelling. De voorstelling bij ons werd gespeeld door: Arjen Lubach, Jeroen Woe, Iwan Dam en Joris Erwich. De regisseur is René M.Broeders. De voorstelling duurt ongeveer drie kwartier. Ik dacht dat het een soort van toneelstukje was. Kenmerken: Het was een cabaret voorstelling. Het was Improcomedie. Er was niet echt iets speciaals aan het tekst gebruik. Ze gebruikten gewoon spreektaal. Er was niets bijzonders te zien aan het licht.Ze hadden niet echt geluiden. Alleen een Piano, waar soms op gespeeld werd. Verder niet echt iets bijzonders.Ze hadden geen decor. Het was gewoon een podium met wat stoelen en een piano. Ze hebben gewoon naturel grime. Ze zagen er niet echt speciaal uit. Het was net alsof ze gewoon van de straat geplukt waren. Ik denk dat er niet echt een spanningsopbouw is. Het gaat niet echt om de spanning. Het is meer grappig. Ze hadden hele gewone kleren aan. Alles staat al klaar op het podium, er waren dus geen wisselingen. Er werd wel 1 keer iets van de zijkant gehaald, maar dat is niet echt decor wisseling.En ze hebben gewoon 1 grote ruimte. Het samenspel was erg goed, daar ging het allemaal om. Ze moesten allemaal bij elkaar invallen.
Inhoud: De voorstelling had verschillende onderdelen. Ze gingen zeg maar omstebeurt een woord zeggen, maar ze wisten niet van elkaar welk woord ze zouden zeggen. En er werden ook een groep mensen op het podium geroepen, en die moesten dan elke keer de rol overnemen. Er waren ongeveer 5 onderdelen. Het was vanaf het begin af aan al duidelijk, dat het verschillende onderdelen had. Het was erg leuk, dat het niet maar 1 onderdeel was met elke keer verschillende mensen. Dan werd het zo saai, maar dat was gelukkig niet zo. Persoonlijke mening: Mijn verwachtingen zijn niet uitgekomen. Het was heel anders. Het was heel goed gedaan, het was niet ingestudeerd. En het was heel grappig. Ik vond het heel leuk dat ze allemaal mensen op het podium gingen roepen. En ook dat er van te voren al een workshop was gehouden. Ik vond het allemaal heel erg grappig. Ik vond het liedje over Theo (van het fietsenhok) niet echt leuk. Iedereen kende het wel, maar ik vond het niet echt grappig. En het liedje was ook langdradig. Voor de rest vond ik het allemaal erg grappig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.