Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Reggaeton

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vwo | 271 woorden
  • 9 februari 2009
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
29 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inleiding
Wij houden ons muziekwerkstuk over reggaeton. We hebben dit onderwerp gekozen omdat veel mensen het leuke muziek vinden. We hopen dat jullie dit werkstuk leuk vinden en dat jullie er wat van leren.

Wat is reggaeton?

Reggaeton is een nieuwe muziekstroming, het is ontstaan in de jaren negentig. Hun inspiratiebronnen zijn reggae, dancehall, hiphop en de Puertoricaanse muziek (Puertoricaanse muziek is muziek dat populair is in het Caribisch gebied). De raps van reggaeton zijn meestal in het Spaans, maar soms ook in het Engels. Bekende reggaeton artiesten zijn Kat DeLuna (zie plaatje) en Don Omar.

Dansen op reggaeton

Op Reggaeton wordt op een bijzondere manier gedanst. Deze manier van dansen wordt "perreo" genoemd, waarbij een vrouw meestal gebukt met haar rug naar een man toe staat. De naam perreo is afgeleid van het woord "perro", dat hond betekent in het Spaans. Deze dansstijl is een vorm van bubbling, dat is een combinatie van Hiphop en R&B in een snelle beat.


Bekende reggaeton landen

- CUBA
Reggaeton is heel populair in Cuba. Bijna alle Cubanen luisteren naar Puerto Ricaanse en Cubaanse Reggaeton. In de Cubaanse Reggaeton beat zit weinig verschil dan met die van de Puerto Ricaanse en Dominicaanse Reggaeton beat.
- VERENIGDE STATEN IN AMERIKA
In de Verenigde Staten is Reggaeton erg populair onder de Hispanics. Dat zijn inwoners van Amerika die een Spaanse of Portugese achtergrond hebben. Reggaeton is populair in de steden van de Verenigde Staten, Los Angeles, Chicago, New York City, Boston, Washington D.C., Houston, Miami.
- DOMINICAANSE REPLUBIEK
In de Dominicaanse Republiek is reggaeton ook heel populair. In Nederland zijn veel reggaeton artiesten bekend uit de Dominicaanse Republiek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.