Rollingstones

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vwo | 458 woorden
  • 11 april 2003
  • 171 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
171 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
The Rolling Stones De Band Mick Jagger en Keith Richards hadden op 20jarige leeftijd al hun eigen bandje Little Boy Blue And The Blue Boys. De echte Stones groep werd opgericht door Mick Jagger(zang), Keith Richards(gitaar), Brian Jones en Ian Stewart (pianist) in Januari 1962. De groep heette toen nog the Rollin’ Stones
De Stones traden op met hun drummer Tony Chapman. In December 1962 komt Bill Wyman bij The Rollin’ Stones,en in Januari 1963 komt Charlie Watts erbij, de groep tekent een contract bij Decca Records en de naam van de band wordt veranderd in The Rolling Stones. Als Brian Jones in 1969 stopt omdat hij de Rolling Stones muziek niet meer aantrekklijk vind en zijn eigen muziekstijl wil spelen wordt Mick Taylor gevraagd om Brians plaats in te nemen, een maand later word Brian Jones verdronken gevonden in een zwembad vlakbij zijn woonplaats Sussex tot grote schok voor the Stones. In 1971 verloopt het contract bij Decca Records en de band begon hun eigen Rolling Stones Records. Mick Taylor stopt in 1975 en gaat bij de Jack Bruce Band, hij wordt een jaar later vervangen door Ron Wood die als voorlopige gitarist meegaat naar concerten. In 1976 is Ron Wood een permanent lid van The Rolling Stones. In 1981 doet Mick Taylor weer mee met een concert in Kansas City. Ian Stewart overlijdt in 1985 aan een hartaanval. Bill Wyman stopt in December 1992. En Mick Jagger, Ron Wood, Charlie Watts en Keith Richards blijven doorgaan tot ze zichzelf te oud vinden om nog muziek te maken. De Concerten Het publiek mag een heleboel verwachten want de band heeft een paar echt goede dingen gedaan en ze mogen dus een hoog niveau verwachten. Bij de live-optredens hangt het ritme af van Keith, de drummer Charlie Woods volgt het gitaargeluid van Keith en zo bepaalt Keith in welk tempo de liedjes worden gespeeld. De Stones houden er meer van om in kleine clubs te spelen als in grote stadions op te treden, ze voelen zich in grote stadions niet erg op hun gemak omdat het daar sneller opvalt als er iets fout gaat en de mensen betalen daar een hoop om de Stones te zien spelen terwijl in kleine clubs vaak geen entree of weinig wordt gevraagd. Op een gratis optreden in 1969 slaan de hells Angels ingehuurd als bewakers bezoekers met onder andere biljartstokken in elkaar en vermoorden zelf de 18jarige Meredith Hunter. De concerten van de Rolling Stones zijn slechts binnen een paar minuten uitverkocht. 2003 is in Nederland het jaar van de Rolling Stones. Maar liefst vijf keer komt de band spelen, in Vredenburg, Ahoy’ en de Amsterdam Arena. De laatste jaren maken de Rolling Stones grote en winstgevende wereldtournees. De tours Steel Wheels, Urban Jungle en Voodoo Lounge kwamen ook door Nederland.

REACTIES

L.

L.

l iciouz rulezzzzzzzzzzzzz

20 jaar geleden

L.

L.

wat een topwerkstuk!
ik heb genoten
fantastisch

vriendelijke groet
marielle alias loeka lililala

16 jaar geleden

E.

E.

ik hou van de rolling stones daarom moest ik er een werkstuk van maken en nu weet ik er veeeeel meer over.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.