Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dierenmishandeling

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • groep 8 | 592 woorden
  • 27 mei 2008
  • 175 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
175 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Dierenmishandeling

Hallo, allemaal.
Ik hou mijn spreekbeurt over dierenmishandeling. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat mijn eigen hond ook is mishandeld. Ze heeft het gelukkig en ook maar net overleeft. Ze was helemaal verhongerd. Ik heb dit onderwerp ook gekozen omdat er veel dierenleed in de wereld is en ik wil jullie daar over iets gaan leren.

Inhoud:

Wat is dierenmishandeling??
Waarom mishandelen mensen dieren??
Vakantie.

Vervoeren van dieren.
Bont.
Dierproeven.
Lize.
Ik heb nog een paar onderwerpen, maar die zijn niet bruiker voor de lezer. Dat zijn met namen foto’s.

Wat is dierenmishandeling?
Dieren slaan of schoppen is dierenmishandeling dieren kunnen daar ernstige beschadigen aan overhouden ze kunnen zelf dood gaan.

Waarom mishandelen mensen dieren?
Het gebeurt vaak dat dieren in het bos vastgemaakt en achtergelaten worden. Als het vakantietijd is komt dit het meest voor. Mensen gaan op vakantie. De dieren mogen niet mee, dus dumpen mensen ze maar ergens in het bos, of in een dos in een parkje of op straat. Als mensen een huisdier hebben en die krijgt kleine willen mensen ze meestal niet houden. Ze laten de kleine diertjes aan hun lot over.

Vakantie.
Als het vakantie is dan kunnen niet altijd de huisdieren mee. De dierenasiel en opvangcentra zitten vol. Ze moeten hun huisdieren dan ergens anders laten. Ze laten ze dan bijv. Achter in het bos of in een doos op straat. Dieren worden ook wel is verdronken. Dit gebeurt vooral bij jongen dieren


Vervoeren van dieren….
Dieren worden vervoerd in vrachtwagens. Ze worden daar in kleine hokjes gepropt met zo veel als mogelijk is. Er zijn varkens dood gebloed omdat ze met zoveel varkens bij elk zaten dat ze tegen de wanden werden gedrukt waardoor de huid kapot gaat en gaat bloeden.

Bont
Ze hebben acties tegen het dragen van bont. Voor hun pels worden jaarlijks naar schatting 10 miljoen dieren gevangen en gedood in het wild. Er worden meer dan 3 miljoen vossen voor bont in kwekerijen gevangen gehouden. Daar worden vossen gekweekt om van hun pels bontjassen te maken. Gefokte blauw- en zilvervossen leven opgesloten op een gazen bodem in een kooi van 70 cm hoog. Uit angst zitten vossen vaak platgedrukt tegen de bodem van de kooi. Uit angst doden moederdieren jongen. Tien tot twintig procent van de moederendieren bijt de staart van hun jongen stuk.
Vossen worden geëlektrocuteerd. Met een tang grijpt de fokker de vos om de nek. Een metalen elektrodestaaf wordt op het dier gehouden. Dan volgt een stroomstoot van 200 volt, vier seconden lang, Dan zijn de dieren dood

Dierproeven.
Miljoenen katten, honden, konijnen en cavia’s worden gebruikt voor dierproeven. Ze worden gebruikt voor ziektes te onderzoeken, maar ook om dingen als make-up of shampoo uit te testen. De overheid geeft 3.5 miljoen dieren per jaar om proeven op te doen voor medicijnen, alleen worden er zo’n 500 miljoen dieren per jaar gebruikt voor de proeven. Gelukkig mag er sinds 1996 in Nederland niet meer op dieren getest worden voor make-up of haarverzorging producten.

Lize.

Mijn hond heet Lize. Ze is zwaar mishandeld en heeft het met de juiste hulp kunnen overleven. Ze was toen helemaal vermagerd. Je zag gewoon hoe de lijnen van de ribben liepen. Dat was heel eng. Ze hebben haar in de vakantie periode vastgebonden aan een boom in het bos. Ze is door medewerkers bij toeval gevonden in het bos. Wij zijn een paar dagen na dat ze gevonden was haar komen ophalen. Ik weet er zelf niet zo veel van.

Dit was mijn spreekbeurt.

Ik hoop dat ik jullie wat heb bijgebracht over dierenmishandeling.
The end.

REACTIES

F.

F.

goed onderwerp wel vel spelling fouten
Tip: probeer je info op sommige stukken wat uit te breiden.
cijfer: 8,5

13 jaar geleden

I.

I.

Best een mooie spreekbeurt alleen wel een beetje kort...;)

13 jaar geleden

S.

S.

hallo ik vind het een super spreekbeurt ik zit nu in de 1e klas en heb mijn project over diren mishandeling ik zou alleen iets meer vertellen over elk onderwerp en dan minder onderwerpen maar voor derest vind ik hem super :)

13 jaar geleden

R.

R.

hooi,
ik hou binnekort mijn spreekbeurt over dierenmishandeing en ik kon niks meer vinden en nu zir ik op jou site en ik heb nu meer informatie
ik vind het een hele mooie spreekbeurt

12 jaar geleden

K.

K.

ik vind dat stukje raar van ''bont''

12 jaar geleden

L.

L.

Ik moet mn werkstuk inleveren en ik heb hier wel wat informatie van gehaald. Ik vindt dit een goede spreekbeurt maarja, een beeetje te kort, maar met veel infomatie ;)

12 jaar geleden

E.

E.

ik vind het echt een goede spreekbeurt! ik heb hier heel veel informatie uit kunnen halen alleen dta stuk van dierenproeven klopt niet als het neit mag waarom geeft de overheid dat dan??

12 jaar geleden

E.

E.

DANKJE!!!
nu heb ik mijn powerpoint nog optijd afgekregen!
heb ook veel be;angrijke informatie gekregen en ook dingen die ik nog helemaal niet wist! xxx

12 jaar geleden

M.

M.

ik heb bijna mijn hele powerpoint hier vandaan gehaald ik had nog maar 4 dagen n et op tijd af thnx

11 jaar geleden

J.

J.

hehe ik heb voor zedenleer een powerpoint opdracht en dankzij dit ga ik er lekker door zijn :D thx mn

11 jaar geleden

R.

R.

thnxx je hebt mij een stuk geholpen nu haal ik denk ik zeker een 10!!!

11 jaar geleden

P.

P.

super goed gedaan en bedankt ik weet nu nog meer en ik vond het ook leuk dat je dat over je hond vertelde groetjes priscilla

10 jaar geleden

J.

J.

Wat is deze

9 jaar geleden

M.

M.

vet goed ik wil ook mijn spreekbeurt daarover houden ik en een echte dierenvriend oftewel ik moest bijna huilen toen ik dit las

8 jaar geleden

A.

A.

best wel weinig info maar voor de rest vind ik het wel goed hoor, ik moest wel bijna huilen toen ik dit las

8 jaar geleden

D.

D.

Super handig!!!! 8,7!!!!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.