Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Cavia's

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 437 woorden
  • 29 oktober 2004
  • 186 keer beoordeeld
Cijfer 7
186 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De cavia Inleiding: 1. Familie's
2. Mens en cavia
3. Verzorging
4. Benodigheden voor een cavia (5. vragen) 1. Familie's De cavia is een knaagdier dat betekent dat die goed kan knagen. Knaagdieren hebben scherpe knaagtanden voorin hun bek. Bij de knaagdieren horen ongeveer 2000 verschillende soorten dieren,zoals de rat,de bever, het stekelvarken en nog veel meer! De cavia hoort natuurlijk bij de cavia-familie,waar er ongeveer 20 soorten van zijn! Onder andere de gewone cavia die wij kennen, maar ook de Rotscavia. . . 2. Mens en cavia Cavia's zijn al heel lang een huisdier van de mens,maar ze komen uit Zuid-Amerika, waar ook de wilde cavia vandaan komt. Voordat de Spanjaarden Amerika ontdekte,woonden er Inka's. Inka's hielden voor het eerst tamme cavia's,niet alleen voor gezelligheid,maar ook om op te eten. De Spanjaarden namen cavia's mee naar Europa,dat is al meer dan 450 jaar geleden. Pas na 50 jaar gingen de 'normale' mensen de cavia als huisdier gebruiken. Cavia's worden dus als huisdier gehouden, wat meestal in goede omstandigheden gebeurt! maar sommige mensen houden cavia voor proeven, …
3. Verzorging Een cavia houdt van mensen, dus je kunt hem het best op een plaats zetten waar bijna altijd mensen zijn. Cavia's kunnen niet tegen tocht, als ze wel in de tocht staan worden ze meteen verkouden en als dat niet overgaat moet je naar de dierenarts, omdat ze anders dood kunnen gaan. Een cavia moet per dag een half uur tot een uur los kunnen rennen in een kamer. De nagels van een cavia moeten regelmatig geknipt worden, want anders kunnen de nagels te lang worden,groeien ze krom en kan je cavia last krijgen van zijn voeten. De tanden van een cavia groeien altijd door,dus ze moeten iets in hun kooi hebben om op te knagen. Een Langhaar cavia moeten elke dag gekamd worden,anders krijgen ze veel klitten in hun haar. 4. Benodigdheden voor een cavia Voor een cavia heb je natuurlijk wel spullen hebben om ze te houden. Allereerst heb je een kooi nodig (ze moeten vrij groot zijn,liefst plastic met een ijzeren bovenkant, en met een groot schuilplekje!) Voor het eten heb je een stevig voedingsbakje nodig,en bij voeder moet vitamine C zitten
Vitamine C is heel belangrijk voor ziektes te voorkomen. Cavia's drinken gewoon kraantjeswater in een drinkflesje voor cavia's. Er moet ook een knaagblok zijn om hun tanden aan te slijten. Een zoutblok is ook goed voor een cavia, … (5. vragen) 1. Hoeveel soorten cavia's zijn er ongeveer? 2. Cavia's worden voor huisdier gebruikt en voor wat nog? 3. Hoelang moet een cavia losrennen? 4. Welke soort cavia moet er elke dag gekamd worden? 5. Welke vitamine heeft een cavia zeker nodig?

REACTIES

A.

A.

heey
weet je tot hoe oud een cavia kinderen kan krijgen????

13 jaar geleden

P.

P.

vanaf 1 jaar

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.