Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Belasting & Douane Museum

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Praktische opdracht door een scholier
  • 3e klas vmbo | 391 woorden
  • 24 maart 2004
  • 36 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
36 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Belasting & Douane Museum.

Dinsdag 2 maart zijn we samen met nog een andere 3de klas naar het Belasting & Douane Museum te Rotterdam geweest.
Ik dacht dat het een saai en vervelend museum was, maar dat viel eigenlijk wel mee.
De smokkeltrip vond ik het leukst. Ik was al wel eens eerder in dit museum geweest, maar toen heb ik de smokkeltrip niet gedaan en de “drugshonden - demonstratie” had ik toen ook niet gezien.

We kwamen binnen en moesten we onze jassen en tassen ophangen in de garderobe. Daarna gingen we met z’n allen in een soort kleine zaal zitten. Daar werd ons verteld wat we allemaal gingen doen. We werden in drie groepen verdeeld en elke groep ging wat anders doen. Ik was, samen met nog een paar anderen, groep 1.


Als eerste kregen we een demonstratie van een douanebegeleider en zijn narcoticaspeurhond. Dat vond ik erg leuk, want de begeleider ging allemaal drugsstaafjes verstoppen en de hond wist die meteen weer op te sporen.

Toen gingen we de speurtocht doen. We kregen een vragenlijstje met 12 verschillende vragen die we moesten beantwoorden met behulp van de schilderijen en voorwerpen die er waren.

Daarna gingen we de smokkeltrip doen. Je moest eerst door 3 donkere gangen lopen met in elke gang een kort filmpje. Toen kwamen we in een soort container terecht. De deuren gingen dicht en het was pikkedonker. Het leek net alsof je stiekem werd vervoerd(gesmokkeld). Eerst zag je allemaal lichtflitsen en we werden gescand. Toen kregen we filmpje te zien en hoorden we hoe we het schip op werden geladen. Daarna begon de grond ineens te bewegen. Dat was wel erg leuk, want iedereen schrok daar heel erg van.

Toen we weer uit de smokkeltrip kwamen gingen we weer terug naar de zaal. Daar kregen we een kleine documentaire te zien over drugs(vooral over XTC) en stukjes uit een film die over de verslaving van drugs gaat.

Ik vond dit een erg leerzame dag. Ik weet nu veel meer over:
- Drugs.
- De geschiedenis van drugs.
- De gevaren van drugs.
- De gevolgen van drugs.
- Smokkelen.
- Hoe het is om gesmokkeld te worden.
- De geschiedenis van smokkelen.
- Welke plekken er allemaal zijn om iets in te smokkelen zoals bv; open geknipte boeken, auto motors, hakken van schoenen, pennen dopjes enz.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.